Pompacı vurgunu

Güncelleme Tarihi:

Pompacı vurgunu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Benzin pompalarının dijital sistemini bozarak, kendilerine haksız kazanç sağlayan 6 kişilik pompacı çetesi yakalandı.

Tuzla'nın Tepeören Köyü ve Orhanlı Beldesi'nde bulunan iki benzin istasyonunda, pompalara uydurdukları bilgisayar soketi ile dijital sistemi bozarak yaklaşık 30 milyar lira kazanç sağlayan çeteye suçüstü yapıldı. Vurgun olayı, son aylarda zarar eden istasyon sahiplerinin, pompalarını kontrol ettirmesiyle ortaya çıktı. Pompaları inceleyen teknisyenler pompacılar hakkında ihbarda bulundular.

Hepsi gözaltına alındı

Jandarma, istasyonlarda pompacı olarak çalışan 27 yaşındaki Murat Sönmez, 19 yaşındaki Abdurrah-man Ateş, 19 yaşındaki Sezgin Güven, 24 yaşındaki Harun Türe, 26 yaşındaki Mustafa Kurtulmuş ve 28 yaşındaki Murat Gülmüş'ü suçüstü yakalayarak gözaltına aldı. 5 sanık kendilerini Murat Sönmez'in kandırdığını iddia ettiler. Tuzla İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından sorgulanan çete reisi Murat Sönmez vurgunu şöyle anlattı:

Üç ay sonra anladılar

‘‘Kendi hazırladığım bilgisayar soketini, pompaların dijital sistemine sokarak özellikle benzin istasyonu sahiplerinin olmadığı gece saatlerinde hesabı yarı yarıya indirerek kazanç sağlıyorduk. Benzin istasyonu sahipleri olayı ancak üç ay sonra anlıyorlardı. Bu yöntemle daha öncede bir kaç yerde soygun yaptım. Bir kaç gün daha vurgun yapıp yaz tatiline gidecektik.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!