Polonez, İstinye Park’ta baba mesleğini yapacak

Güncelleme Tarihi:

Polonez, İstinye Park’ta baba mesleğini yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2007 00:00

Jambon ve sucuklarıyla tanınan Polonez, yeni açılan İstinye Park’ta farklı bir yatırım yaparak şarküteri işine girdi.

Türkiye’nin en büyük şarküterisi iddiasıyla perakendeciliğe soyunan Polonez Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akkaş, ailesinin iş hayatına Abant Çiftliği ile bu alanda başladığını hatırlattı.

POLONEZ markası ile tanınan Trakya Et ve Süt Ürünleri Sanayii, yeni açılan alışveriş merkezi İstinye Park’ta şarküterici oldu. Türkiye’nin en büyük şarküterisi iddiasıyla yola çıkan Polonez Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akkaş, "Şarküteri bize uzak bir iş değil, baba mesleğimiz. İstinye Park projesi gelişince baba mesleğimizi burada yapalım dedik. Markamız Polonez olacak ama sadece kendi ürünlerimizi satmayacağız" dedi.

ABANT ÇİFTLİĞİ DENEYİMİ: Mustafa Akkaş, yerli-yabancı çok sayıdaki markanın ilgi gösterdiği İstinye Park’ta bir şarküteri projesiyle yer almalarının pek çok kimse tarafından şaşırtıcı bulunduğunu belirtmekle birlikte şöyle konuştu: "Bizim ailemizin ilk işi Abant Çiftliği, yani şarküteri. Abant Çiftliği, İstanbul’un pek çok semtindeki şarküterileri ile ürlü bir marka. Böyle bir şarküteri deneyimimiz var. Abant Çiftliği halen var ama bizim değil. Biz 1986 yılında sanayiciliğe geçerken, bu işi bir başkasına devrettik. Sonradan da bu işi tekrar yapalım diye bir düşüncemiz olmarı ama tüm ürünlerimizin bir arada sergilenebileceği bir yer açmak istiyorduk. İstinye Park’ta böyle bir yer açma fikri de Kemal Ünver ile birlikte gelişti. 8 yıldır Polonez’de bizimle birlikte olan Kemal Ünver, 25 yıllık deneyimini buraya taşıyacak. İstinye Park’ta bir pazar yeri konsepti yer alması, burada Polonez’in bir şarküteri ile yer alması fikrini oluşturdu."

MÜŞTERİMİZE RAKİP DEĞİLİZ: Polonez Şarküteri’yi sadece İstinye Park için geliştirdiklerini, şarkütericiliği kendileri için alternatif bir işkolu olarak görmediklerini vurgulayan Akkaş, müşterilerini rakip olmayı düşünmediklerini açıkladı. "Bizim perakendecilikte bir iddiamız yok, biz sanayiciyiz" diyen Akkaş, burada sadece Polonez ürünlerini değil başka markaların, başka ürünlerine de yer vereceklerini belirtti. Akkaş, "Burası Polonez’in kendi show room’u olmayacak. Polonez Şarküteri de sucuk, salam, kavurma ve pastırma gibi et ürünlerinin yanı sıra soğuk ve sıcak sandviç ile meze de satılacak. Ayrıca bir de mutfağımız bulunacak, yani ürünlerimizi sadece satmakla kalmayıp, isteyen müşterimize anında, orada servis yapacağız."

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ: İş hayatında Makro Market’leri kuran kişi olarak tanınan Kemal Ünver ise 200 metrekaresi satış alanı olmak üzere toplam 350 metrekarelik alan üzerine kurulu Polonez Şarküteri’nin, yaptıkları araştırmalara göre Türkiye’nin en büyük şarküterisi olacağını söylerken, ürün çeşitliliği açısından zenginliği ile de diğerlerinden farklı olacağını söyledi. "Çok farklı ürünlerle çıkacağız, müşterinin tercihine göre şekillendireceğiz. Devamlılığa çok önem vereceğiz, yani geçen sefer aldığım peynir dediği zaman onu yine bulabilecek" diyen Kemal Ünver 40 kadar kişiye orada hizmet verebileceklerini, bunun yanı sıra küçük çaplı bir ketring hizmeti vermeyi düşündüklerini de belirtti.

1.7 milyon dolarlık yatırımla işlenmiş et pazarına girecek

ASIL işlerinin üretim olduğunu söyleyen Mustafa Akkaş, Trakya Et ve Süt Ürünleri A.Ş.’nin Polonez markasıyla yer aldığı pazarda büyümesini sürdürdüğünü vurguladı. Bugün üretimini yaptıkları 70’ten fazla ürünle, ciro ve tonaj olarak sektörün önde gelen şirketlerinden biri olduklarını vurgulayan Akkaş, 1986 yılında 60 dönümlük arazi üzerinde bin metrekarelik kapalı alana sahip fabrikasını Çatalca’da kuran Polonez’in 5 bin metrekarelik kapalı alanda üretim yaptığını kaydetti. Kendi öz kaynaklarıyla yatırıma devam ettiklerini belirten Akkaş, bu yıl tonajda yüzde 40’lık bir artış öngördüklerini belirtti. Hazır dana döner ile ileri işlenmiş et ürünleri alanına da gireceklerini belirten Akkaş, bunun için 1.7 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!