Polisten şarkılı önlem

Güncelleme Tarihi:

Polisten şarkılı önlem
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2009 12:16

Adana'da polis, göçle gelen ailelerin yoğunlukta olduğu mahallede izinsiz gösterileri önlemek amacıyla çocuklarla gitar ve bağlama çalıp şarkı söyledi.

Haberin Devamı

POLİSLERDEN ÇOCUKLARA KONSER / FOTO GALERİ

Çevik kuvvet polisleri, Adana'nın güneyindeki mahallelerden Dağlıoğlu'nda sokaklardan topladığı çocuklara adeta müzik ziyafeti çekti.

İzinsiz gösterileri önlemek için mahallede çocuklar için gitar, bağlama ve tef çalan polis, onlarla birlikte günün sevilen şarkılarını söyledi.

Müziğin yanı sıra çocuk psikolojisi konusunda eğitimli olan çevik kuvvet polislerinin müzik şölenini izleyen çocuklar, konserin bitiminde alkışla tempo tutarak teşekkür etti.

Şarkıların söylenmesinin ardından polislerle bir süre sohbet eden çocuklar olaysız dağıldı.

“ONLAR BİR MELEK”

Adana Valisi İlhan Atış, izinsiz gösterilerde çocukların öne sürülmesinin acısını yüreğinde hissettiğini belirterek, “Oysa onlar bir melek. Çocuklara taş attıran büyükleridir, biz onları kazanacağız” dedi. Vali Atış, geçtiğimiz aylarda çocukların polise taş atmasını engellemek için bir dizi öneri getirmişti. Hatta bunlar arasında en çok ''taş atan çocukların ailelerinin yeşil kartlarının iptal edileceği ve kömür yardımı verilmeyeceği'' kararı da çok konuşulmuştu.

Haberin Devamı

Vali Atış, polisin çocukları yürekten sevdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Onlar çocuklarımızı kazanma uğruna büyük özveride bulunuyor. Haftalarca evlerine gitmeme pahasına görevlerinin başında halkın huzuru, çocukların suça alet edilmemesi için çaba harcıyorlar. Polislerimi yürekten kutluyorum.”

Polisin bu tür etkinliklerinin yanı sıra çocukları topluma kazandırmak, suçtan uzak tutmak, suça alet edilmelerini önlemek için birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Vali Atış, “Onları en güzel okullarda, rehabilitasyon merkezlerinde topluma kazandırıyoruz. Onlar bizim canlarımız, onları kazanmayı başarıyoruz, başaracağız” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!