Poliste ‘Evcil’ fırtınası

Güncelleme Tarihi:

Poliste ‘Evcil’ fırtınası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli, 12'si emniyet müdürü rütbesinde 20 görevli başka illere tayin edildi. Aydın ve Eskişehir'den, 2'si emniyet müdürü 4 polis şefi de Bursa'ya atandı. Polislerin bir bölümü, yürütmenin durdurulması istemiyle Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açtı.

Tefeci Nesim Malki'nin öldürülmesi olayında azmettirici olarak aranırken Bursa'da yakalanan Erol Evcil'in soruşturmasından çıkan bilgiler üzerine Emniyet Müdürlüğü kadrolarında önemli değişikliklere gidildi. Evcil'in Mudanya'ya bağlı Bademli Köyü'nde 10 ay gizlenmesi ve yakalandıktan sonra ifadelerinin basına sızdırılması üzerine yapılan operasyon sonucu, Emniyet Müdür Yardımcıları Veli Karakoç Yozgat'a, Bülent Eliaçık Kırıkkale'ye, Ergin Sevimli Sakarya'ya, Haldun Saygılı da Kilis'e atandı.

Terörle Mücedele Şube Müdürü İbrahim Demirci Kırşehir'e, İstihbarat Şube Müdürü Vedat Yavuz Manisa'ya, Asayiş Şube Müdürü Bülent Cevat Emre Kütahya'ya, Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılığı Şube Müdürü Candemir Özdemir Karaman'a, İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Sırrı Tuğ Tokat'a, Hassas Bölge Koruma Şube Müdürü Mehmet Ada Nevşehir'e, Terörle Mücadele Şubesi'nden Emniyet Amiri Tuncer Avcı Çorum'a, Başkomiser Naci Özel Karaman'a, Başkomiser Oral Şahin Sinop'a, polis memurlarından Yusuf Bal Giresun'a, İlyas Delen Kilis'e, Halit Teke Afyon'a, Berkin Şanlı Trabzon'a, Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şubesi'nden Başkomiser Ahmet Yıldız Aksaray Emniyet Müdürlüğü emrine atandı.

Bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın İmralı Adası'nda yargılandığı sırada kamuoyunda tanınan Mudanya Emniyet Müdürü Güzin Nil Erdoğan Bursa Polis Okulu'na, Orhangazi Emniyet Müdürü Yener Yeniaras da Bartın'a tayin edildi. 3'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Mehmet Aydeniz ve Emniyet Amiri Şener Ateşli Aydın'dan, 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Hüseyin Çetinkaya ile Emniyet Amiri Gürsel Fırat da Eskişehir'den Bursa'ya atandı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!