Polisin ölümünde çok yönlü soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Polisin ölümünde çok yönlü soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2007 15:00

ADANA'da DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ı koruma görevi sırasında başından tek kurşunla vurulan 3 yıllık polis memuru 29 yaşındaki Öner Yücesoy'un ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Yücesoy'un ölümüne neden olan silahın kendi eliyle ateşlenmediğinin belirlenmesi üzerine, cinayet ya da kaza ile öldürme olabileceğini düşünen savcılık talimatıyla olay sırasında yanında bulunan ve adı açıklanmayan Çevik Kuvvet polislerinden 2 kişi gözaltına alındı.

Serinevler Spor Salonu önünde DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ı beklerken, Çevik Kuvvet otobüsünde başından vurulan Yücesoy'un cesedi üzerinde Adli Tıp Kurumu Morgu'nda yapılan incelemede, başının sağ üst kısmından giren mermi çekirdeğinin, sol çene altından çıkmış olduğu saptandı. Olayla ilgili resmi açıklama yapılmazken, görgü tanıklarının ‘Kendini vurdu’ ifadesini çelişkili bulan savcılık, soruşturma başlattı. Yücesoy'un ellerinden, tabancanın patlamasıyla bulaşan barut kalıntısının saptanması amacıyla da el svabı alındı. Kriminal Bölge Laboratuarı'nda yapılan incelemede, Öner Yücesoy'un parmaklarında barut izi olmadığı ortaya çıktı.

Öner Yücesoy'un ölümüne neden olan silahın kendi eliyle ateşlenmediğinin belirlenmesi üzerine, cinayet ya da kaza ile öldürme olabileceğini düşünen savcılık talimatıyla olay sırasında yanında bulunan ve adı açıklanmayan Çevik Kuvvet polislerinden 2 kişi gözaltına alındı. Olay yeri inceleme ekiplerinin Çevik Kuvvet otobüsünde yaptıkları araştırmada, polis memuru Yücesoy'un ölümüne neden olan mermi çekirdeği bulunamazken, bir boş kovan bulundu. Cinayet Bürosu ekiplerince, polis memurunun ve yanındaki 4 arkadaşının silahına el konularak balistik inceleme için kriminal laboratuvarına gönderildi. Kriminal inceleme sonrasında merminin hangi tabancadan çıktığı belirlenecek. Yücesoy'un ölümüne neden olan silahın kesinleşmesinin ardından da olayın cinayet ya da kaza olup olmadığı açıklığa kavuşturulacak.

Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemenin ardından Öner Yücesoy'un cenazesi memleketi Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne gönderildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!