Polisi şehit eden MLKP üyesi adliyede

Güncelleme Tarihi:

Polisi şehit eden MLKP üyesi adliyede
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2009 16:23

BURSA'da geçen çarşamba günü kimlik sorup çantasını aramak isteyen polis memuru İsmail Özbek'i tabancayla öldüren yasadışı MLKP örgütü üyesi Ender Bulhaz Aktürk, bugün adliyeye sevk edildi. Yakalandıktan sonra cebinden 100 TL ve sahte kimlik çıkan Aktürk'ün ifade vermediği, adını dahi söylemediği öğrenildi.

Bursa'nın Kestel İlçesi'nde önceki gün kimlik soran 13 yıllık polis memuru İsmail Özbek'i tabancasıyla ateş ederek öldüren MLKP üyesi Ender Bulhaz Aktürk'ün Bursa'da 2 gün süren sogrulaması bugün tamamlandı. Üzerinde 100 TL para ve ‘Mehmet Kaya’ adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkan Aktürk'ün polise adını dahi söylemediği öğrenildi. Çantasında bulunan dizüstü bilgisayarı, hard diski olmadığı için inceleyemeyen polis, Aktürk'ün olay günü yanında bulunan ancak kaçan kız arkadaşının da adını belirleyemedi.

MLKP üyesi Ender Bulhaz Aktürk, bugün saat 13.30'da Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden geniş güvenlik önlemleri altında çıkartıldı. MLKP lehine slagon atan Aktürk, Bursa Adliyesi'nde doktor kontrolünden geçirildikten sonra cinayeti işlediği Kestel'de adliyeye gönderildi. İstanbul'da kaldığı evde yapılan aramada hiçbir suç unsuru bulunamayan Aktürk, ‘görevli memuru öldürmek’, ‘ruhsatsız silah taşımak’ ve ‘yasadışı örgüt üyesi olmak’ suçlarından hakim karşısına çıkacak.

ŞEHİT OLMADAN 10 DAKİKA ÖNCE ÇOCUKLARA ÇİKOLATA DAĞITMIŞ

Şehit polis memuru İsmail Özbek'in Kestel İlçesi'nde oturan ailesi ise taziyeleri kabul ediyor. Oğlunun yardımsever bir kişiliğe sahip olduğunu belirten baba Mustafa Özbek, “Bize başsağlığına gelen ailelerin birçoğu İsmail'in şehit düşmeden önce, çok sevdiği çocuklara çikolata ve simit alıp verdiğini söylüyor. Bu şehidimin ne kadar insancıl bir yapıya sahip olduğunun göstergesidir. Torunumu da babası gibi polis yapacağım” dedi.

Bu arada şehit polis memuru İsmail Özbek'in ailesine Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ev alınacağı belirtildi. Özbek'in ailesine yardım sandığı ve meslektaşlarından toplanan paralar ile para yardımında bulunulacağı öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!