Polisi şehit eden 2 saldırgan öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Polisi şehit eden 2 saldırgan öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2010 10:09

MARDİN’in Kızıltepe İlçesi’nde dün gece polis minibüsüne yapılan ve polis memuru Ömer Akcan’ın şehit olduğu silahlı saldırıyı gerçekleştirdikleri belirtilen 2 terörist, ilçede polisle girdikleri çatışmada ölü olarak ele geçirildi.

Haberin Devamı

MARDİN'DE 1 POLİS ŞEHİT

POLİS ARACINA SİLAHLI SALDIRI/WEB TV

Şehit polis Akcan'ın cenazesi, Mardin’de düzenlenen hüzünlü törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Gaziantep’e gönderildi.

Kızıltepe’de dün akşam Cumhuriyet Polis Merkezi’ne ait devriye görevi yürüten 47 A 8057 plakalı polis minibüsüne, İnönü Caddesi'nde siyah renkli Ford Connect marka aracın içinden uzun numlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ateşte araçta buluna polis memurları Ömer Akcan, Selahattin Özdemir ile yoldan geçen 1 vatandaş yaralandı. Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan polis memuru 34 yaşındaki Ömer Akcan, yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu.

ÇATIŞMADA ÖLDÜRÜLDÜLER

Saldırının ardından Mardin’den ilçeye Terörle Mücadele ve Özel Harekat Timleri sevkedilerek, geniş kapsamlı bir operasyon başlatıldı. Operasyonda önce saldırıda kullanılan araç Mardin-Kızıltepe karayolunda terk edilmiş olarak bulundu. İlçede operasyonu genişleten polis, teröristlerin Ersoyla Mahallesi Ali Ertaş Caddesi üzerinde terk edilmiş bir barakaya girip saklandığını belirledi. Sabaha karşı barakanın çevresini saran polis içeridekilere ‘teslim ol’ çağrısında bulundu. Çağrıya ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 2 terörist ölü olarak ele geçirildi. Teröristlerin bulunduğu barakada, 2 Kalaşnikof tüfek, 2 Barette marka tabanca ile patlamaya hazır 4 el bombası ele geçirildi. Barakanın sahibi olduğu belirtilen 2 kişi de gözaltına alındı.

Teröristlerin cesetleri otopsi yapılmak üzere Mardin Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Mardin Valisi Hasan Duruer, ölü ele geçenlerin üzerinden kimlik çıkmadığını belirterek, “Kimliklerinin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor” dedi.

HÜZÜNLÜ TÖREN

Evli ve 2 çocuk babası şehit polis Ömer Akcan için bugün Mardin Emniyet Müdürlüğü bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, Mardin Valisi Hasan Duruer, Emniyet Müdürü Serdar Meriç, şehidin eşi Fatma, çocukları 4 yaşındaki Mustafa, 2 aylık Mehmet Eyüp, annesi Melehat Akcan, emniyet personeli ve vatandaşlar katıldı. Emniyet Genel Müdürü Köksal şehidin eşi ve annesine başsağlığı dileğinde bulunurken, teskin etmeye çalıştı. Törende şehit eşi ve annesi tabut ve fotoğrafa sarılarak gözyaşları döktü.
Emniyet Genel Müdürü Köksal, Mardin’de bir fidanın daha toprağa verildiğini belirterek, “Bunu herkes bilsin ki, menfur amacı olanlara bu ülkeyi ve toprakları yar etmek gibi bir düşüncemiz yok. Bu ülkeyi hiç kimseye böldürtmeyeceğiz. Bu nazlı bayrağımızı hiçkimseye yar etmeyeceğiz” dedi. Mardin Valisi Hasan Duruer, bu vatanın bölünmez bütünlüğü için bir Ömer’in hayatını kaybettiğini ancak milyonlarca Ömerlerin, milyonlarca Hasanların ve Hüseyinlerin daha bu ülke için canlarını seve seve vermeye hazır olduklarını söyledi.

KANINI YERDE BIRAKMADIK

Mardin Emniyet Müdürü Serdar Meriç, şehit verdikten 7 saat sonra şehidin kanını yerde bırakmayarak saldırganları ele geçirdiklerini söyledi. Meriç, “Tabi acımız büyük ama arkadaşımızı toprağa verdikten sonra acımızı yüreğimize gömüp tekrar sokaklara caddelere ve şehrimizin dört bir yanına dağılıp kaldığımız yerden görevimize devam edeceğiz. Bir can daha verdik, canımızı uğurlamak için buradayız. Ne mutlu ki o kutsal görevin başında şehit olan aziz şehitlerimizn saflarına katıldı. Bizler bu mesleğe girerken bayrak, vatan ve millet uğrunda gerektiğinde canımızı feda etmekten çekinmeyeceğimiz dair ant içtik ve bu andımıza her zaman sadık kalarak görevimizi ifa etmekteyiz ve etmeye de devam edeceğiz” dedi.

Törenin ardından şehit Akcan’ın cenazesi, cenaze namazının kılınması için Fuat Yağcı Camii’ne omuzlarda taşınarak götürüldü. Yürüyüş boyunca Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Göksal, şehidin eşi Fatma Akcan'ın, Vali Hasan Durur ise şehidin annesi Melehat Akcan’ın koluna girerek kendilerine eşlik ettiler. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı cenaze namazından sonra şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Gaziantep’in İslahiye İlçesi’ne gönderildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!