Polisi öldürene 16 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Polisi öldürene 16 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2008 17:19

TRABZON’un Vakfıkebir İlçesi'nde polis memuru Adnan Kibar’ı tabancayla vurarak öldüren Recep Sağlam 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

30 Haziran 2006 tarihinde meydana gelen olayda, Giresun’da polis memuru olarak görev yapan Adnan Kibar (46), yıllık izini için geldiği memleketi Vakfıkebir İlçesi'nde, Sahil Restoran’ın sahibi olan Recep Sağlam ile tartıştı. Saat 01.00 sıralarında başlayan ve alkolün de etkisiyle büyüyen tartışma kavgaya dönüşünce belindeki ruhsatsız silaha davranan Recep Sağlam, 3 çocuk babası polis memuru Adnan Kibar’ı vurarak öldürdü. Olaydan sonra kaçan ve 25 Ekim 2007 tarihinde yakalanan Recep Sağlam tutuklanarak cezaevine konuldu.
Bugün Trabzon 1'incvi Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan karar duruşmasında hakim karşısına çıkan ve pişman olduğunu dile getiren Recep Sağlam, ‘kasten adam öldürmek’ suçundan önce önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti cezayı, hafifletici nedenler ve Sağlam’ın mahkemedeki iyi halini gözönünde bulundurarak 16 yıl 3 ay ağır hapis olarak belirledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!