Polise messenger yasağı

Güncelleme Tarihi:

Polise messenger yasağı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2006 11:48

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde online görüşme ve yazışma yapılan messenger programları yasaklandı. Konuyla ilgili bir emir yayınlayan Ankara Emniyet Müdürlüğü, görevli personelin işlerini aksattığı ve güvenlik açığı yarattığı gerekçesiyle bu tip programların bilgisayarlarda kullanılmamasını istedi.

Bir süredir Ankara Emniyet Müdürlüğü’ndeki bilgisayarların artan arızaları ve virüs saldırıları sonucunda alındığı öğrenilen karara ilişkin bilgi veren Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü yetkilileri, MSN adlı programların online sesli ve görüntülü görüşme kolaylıklarının yanısıra büyük bir güvenlik açığı yarattığını belirtti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polislerin Polnet dışındaki bilgisayarlarında kullanıldığının belirlenen program aracılığıyla, gizli yada kritik öneme sahip dosyalarında MSN açık kullanıcılardan alınabildiğinin bilindiğini de kaydetti. Ayrıca personelin yakınları ve arkadaşlarıyla da ücretsiz olduğu için buradan konuşmaya tercih ettiği için iş yapılan bilgisayarları meşgul ettiğini ifade eden yetkililer, bu yüzden böyle bir yasağın getirildiğini kaydetti.

Kendilerininde server üzerinden yasaklama koyduklarını bildiren emniyet yetkilileri ayrıca MSN üzerinden görüşme yapılırken alınan dosya, resim yada videolar aracılığıyla bilgisayarlara virüs taşındığını bildirirken, “Malesef bu da paylaşımda olan tüm bilgisayarlara taşınıyor. Olası büyük güvenlik zafiyetlerini önlemek için böyle bir karar almak mecburiyet oldu” açıklamasında bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!