Polis patlayıcıyı çekiçle parçalıyordu iddiası

Güncelleme Tarihi:

Polis patlayıcıyı çekiçle parçalıyordu iddiası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2009 22:45

Aliağa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bomba imha uzmanı Bilal Konakçı'nın yaralanmasına neden olan patlamada, çekiç kullandığı iddia edildi.

Görgü şahitleri ve binanın güvenlik kamerası görüntülerini izleyen bazı yetkililer, Konakçı'nın, poşet içindeki patlayıcıya çekiçle müdahalede bulunurken görüldüğünü ileri sürdü. Olay yerinde sapından ayrılmış bir çekiç başının da bulunması bu iddiayla ilgili akılda soru işareti bıraktı. Ancak iddianın gerçeği yansıtmadığını bildiren emniyet yetkilileri, imhaya giderken polis memuru Konakçı'nın yanında alet edavat çantası taşıdığını, çekiçin de onun içinde bulunduğunu kaydetti.

TOPLU BALIK AVINDA KULLANILIYOR

Bu arada, polis memuru Bilal Konakçı'nın imha etmek için götürdüğü sırada patlayan potasyum klorat'ın, maytap, kibrit, boya ve piroteknik malzeme üretiminde kullanıldığı, ayrıca balıkçıların da toplu balık avlarında kullandığı öğrenildi. Bulunması kolay olan, şeker gübresi olarak bilinen potasyum kloratı balıkçıların, toplu avlanmalarda kullandıkları, boru tipindeki metallere doldurduktan sonra ateşleyip denize attıkları ve patlamasını sağladıkları bildirildi.

‘BOMBAYLA AVLANMIYORUZ’ İDDİASI

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde meydana gelen patlama kaçak avlama yapan balıkçıları gündeme getirdi. Bugün saat 15.45'de emniyet güçlerince yaklaşık bir ay önce kaçak avlanan balıkçılardan ele geçirildiği açıklanan potasyum klorat karışımlı patlayıcı maddeyi imha etmeye götürürken bomba imha uzmanı Bilal Konakçı ağır yaralanması olayının ardından dikkatlerin çevrildiği Aliağalı balıkçılar da yasa dışı yollardan avlanmadıklarını açıkladı.

Aliağa Su Ürünleri ve Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Kemal Yılmaz, kaçak avlama yapan balıkçıların Aliağa'da sıkı bir şekilde denetlendiğini ifade ederek, “Bilinçsiz avlanma ve kaçak avcılık deniz içinde yaşayan bütün canlılara zarar veriyor. Kaçak avcılık su ürünleri neslini etkiliyor. Biz bu şekilde avlanan kişileri gördüğümüzde hemen sahil güvenlik ve emniyet güçlerine ihbar ediyoruz. Fakat Aliağa'da bomba ile avlanan balıkçı yok” dedi.

Patlayıcı madde ile avlanmanın yasal olarak da ciddi yaptırımlarının olduğunu ifade eden Yılmaz, kaçak av yasağının Tarım Bakanlığınca uygulandığını ve cezanın 633 TL olduğu bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!