Polis müdürünün yargılandığı cinayet davasında ikinci duruşma

Güncelleme Tarihi:

Polis müdürünün yargılandığı cinayet davasında ikinci duruşma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2015 15:57

Trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu'nu oturduğu sitenin önünde tabancayla öldüren İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz'ın tutuklu yargılandığı davanın ikinci duruşması yapıldı. “Haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Celal Yılmaz'ın eşi Serap Yılmaz, tanık sıfatı ile ifade verdi. İlk duruşmada olduğu gibi ikinci duruşmada da gazeteciler mahkeme salonuna alınmadı.

Haberin Devamı

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasına tutuklu sanık Celal Yılmaz ve avukatları ile maktul Ahmet Sülüşoğlu'nun babası Mehmet Sülüşoğlu, ağabeyleri Mecnun ve Rujdi Sülüşoğlu ile avukatları katıldılar. İlk duruşmada gazetecileri duruşmaya almayan ve bunu tutanağa da yazmayan Mahkeme Başkanı, bu duruşmaya da gazetecileri almadı. Sülüşoğlu Ailesi'nin Avukatı Halis Yıldırım'ın kamusal denetim açısından basın mensuplarının duruşmaya alınması talebi, hakim tarafından reddedildi. Hakim, fizik koşullar ve duruşmanın nizalı olmasını gerekçe göstererek basın mensuplarını duruşmaya almadı.

SANIĞIN EŞİ TANIK OLARAK DİNLENDİ

Duruşmada tanık olarak dinlenen tutuklu sanık Celal Yılmaz'ın eşi Serap Yılmaz, olay günü iş yerinde olduğunu, arkadaşlarıyla beraber akşam yemeği yediklerini ve eşinin de bu yemeğe katıldığını, dönüşte de olayın yaşandığını belirtti. Tanık Yılmaz, yolda giderken görmediği bir şekilde motosikletin araçlarının önlerine kırdığını, eşinin fren yaparak kornaya bastığını, motosiklet sürücüsünün el kol işareti yaptığını anlatarak, “O günler ortam çok hassastı. Telefonlarımıza, telsizlerimize sürekli ihbar uyarıları geliyordu. Eşim, 'bir durayım bakayım nedir bu' dedi. Ben de 'ne gerek var' deyince eşim 'bugünkü ihbarlarla alakalı olabilir mi acaba?' dedi. Spontane gelişen bir olay olduğunu gördüğümden durmasına müsaade etmedim. Sapağa girdiğimizde eşim 'bu galiba bizi takip ediyor' deyince ben de 'koskoca yol bizi niye takip etsin' derken sitenin önüne geldik. Sitenin önünde birden bire önümüze geçerek durdu bunun üzerine eşim arabadan indi ve müdahale etti, el, kol müdahalesi oldu" iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

'ÖZÜR DİLEMİŞTİ'

Bu nedenle maktule kızdığını, maktulün de, kendisine hitaben, 'özür dilerim yenge' dediğini ifade eden Yılmaz, ifadesini şöyle sürdürdü:

“Özür dileyince eşim de ben de tatmin olduk ve arabaya bindik. Arabaya binerek, siteye doğru devam ettik. Arabada eşim 'Serap çok sert çıktın, o da özür diledi ama benim içim rahat değil' dedi. Özür dileyince olayın kapandığını düşündüm, olayın kapandığını düşünmeseydim eşimi yalnız bırakmazdım. Siteye girince park yeri bulamadık. Eşim beni bıraktı. 'Ben arabayı bırakayım sitedeki güvenlikleri uyarayım' dedi. Sürekli gün içinde anonslar yapılıyordu. Belki keşfe gelmiştir diye düşünüyordu. Eşim 25 yıldır mesleğini sürekli operasyonlarla, silahla ölümle burun buruna geçirmiş bir insandır. Böyle bir şey kesinlikle kimse başına gelsin istemez. Çok üzgünüz. Ortada kaybolan bir hayat var. Biz de çok üzgünüz."

Haberin Devamı

'KENDİMİ KORUMA REFLEKSİYLE...'

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Celal Yılmaz, “Olay günü, emniyetten gelen ihbar ve eylem bilgileri ile birlikte gün içerisinde akşama kadar sürekli uyarıldık. Özellikle lojmanlarıma yakın bölgede sokak çatışmaları ve plakasız motosiklet eylemcisi ihbarı üzerine tedirginliğimiz arttı. Basında çıktığı gibi ben bu şahısla asla bir kelime dahi, müdahale ve münakaşa etmemişimdir. Ne olduysa kamera önünde olmuştur" iddiasında bulundu.

Maktul Sülüşoğlu'nun silah çektiğini görünce kendisini öldüreceğini düşündüğünü anlatan Yılmaz, maktulün kendisine yaşam hakkı vermeyeceğini düşündüğü için silahsız olan güvenlikçilerin arkasından gizlice silahını çektiğini ve güvenlikçilerin arkasından 'at silahını' diye bağırdığını, maktulün kendisine doğru silahını doğrulttuğunu görünce refleks olarak karşılık verdiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, sanık Celal Yılmaz'ın tutukluluğunun devam etmesine karar vererek, Adli Tıp Kurumu'ndan maktulün silahıyla ilgili rapor alınmasına hükmederek, duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

3 EL ATEŞ ETTİ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 17 Ağustos'ta Celal Yılmaz'ın eşinin de içinde bulunduğu otomobiliyle Halkalı'daki evine giderken aynı istikamette seyreden Ahmet Sülüşoğlu yönetimindeki plakasız motosikletin sağ yanlarından geçtiği anlatıldı. Ahmet Sülüşoğlu'nun Yılmaz ve eşinin içinde bulunduğu aracı motosikleti ile oturduğu sitenin önüne kadar takip ettiği belirtilen iddianamede, burada tarafların tartıştıkları, Sülüşoğlu'nun motosikletine binerek gittiği belirtildi.

Sülüşoğlu'nun bir süre sonra yine motosikletiyle şüpheli Celal Yılmaz'ın oturduğu sitenin önüne geri geldiği belirtilen iddianamede, bu sırada sitenin önünde güvenlik görevlileri ile sohbet eden Celal Yılmaz'a doğru yöneldiği, tabancasını doldurduktan sonra 2-3 el tetiğe bastığı, silahın patlamadığı ifade edildi. İddianamede, özel güvenlik görevlisinin arkasında bulunan Celal Yılmaz'ın tabancayla Sülüşoğlu'na doğru ilerlediği ve tabancasıyla 3 defa ateş ettiği, yaralanan Sülüşoğlu'nun olay yerinde hayatını kaybettiği bilgisine yer verildi. İddianamede, Celal Yılmaz'ın, “Haksız tahrik altında kasten adam öldürme" suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar değişen hapis cezası istemiyle cezalandırılması isteniyor.

 

BAKMADAN GEÇME!