Polis kurşun yağdırmış

Güncelleme Tarihi:

Polis kurşun yağdırmış
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2009 13:53

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, “Çocuklarımı vermem” diyerek cinnet getiren polis memuru Melih Işıklıoğlu'nun beylik tabancasıyla vurup öldürdüğü boşandığı eşi Emine Karadağ ve avukatı Özcan Akçiçek'e otopsi yapıldı.

Haberin Devamı

Olay, dün saat 16.30 sıralarında Ödemiş Adliyesi önünde meydana geldi. İlçe Emniyet Müdürlüğü Aşayiş Bürosu'nda görevli 8 yıllık polis memuru 34 yaşındaki Melih Işıklıoğlu, yaklaşık 3 yıl önce 2 çocuğunun annesi 30 yaşındaki Emine Karadağ'dan boşandı. Mahkeme çocukların velayetini anneye verdi. Bunun üzerine Işıklıoğlu, kendi evinde kalan çocukların velayetini annelerine vermemek için Ödemiş Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. Velayet davasında mahkeme çocukları bu kez babaya verdi. Ancak karar kesinleşmediği için Işıklıoğlu, kendisinde kalan çocukları boşanma davasında mahkemenin verdiği karar nedeniyle annelerine teslim etmek zorunda kaldı.

Işıklıoğlu, çocuklarını, dün avukatların nezaretinde Adliye'de annelerine teslim etti. Çocuklarından ayrılmak zorunda kalınca cinnet getiren polis memuru Işıklıoğlu, önce Adliye çıkışında arkadan yanına yaklaştığı eşi Emine Karadağ'ı, ardından da avukatı 37 yaşındaki Özcan Akçiçek'i beylik tabancasıyla başlarından vurup öldürdü. Işıklıoğlu, ardından da tabancayı başına dayarak çocukların gözü önünde tetiği çekti. Ağır yaralanan Işıklıoğlu, ambulansla Ödemiş Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Buradaki ilk tedavisisinin ardından ambulans helikopterle İzmir'e getirilen polis memuru Işıklıoğlu da yolda yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

KURŞUN YAĞDIRMIŞ
Cinnete kurban giden Emine Karadağ ve avukat Akçiçek'e, İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'nda otopsi yapıldı. Otopsilerde, Karadağ'ın kafasına 1, sırtına 2 olmak üzere 3, avukat Akçiçek'in de kafasına 2, sırtına 2 olmak üzere 4 kurşunla vurulup öldürüldüğü belirlendi.

Polis memuru Işıklıoğlu'nun cenazesi ise tarafların yakınları arasında herhangi bir olay çıkmaması için öğlen saatlerinde morga getirildi. Işıklıoğlu'na öğleden sonra otopsi yapılacağı bildirildi.

DAVADAN ÇEKİL DİYE TEHDİT ETMİŞ
Otopsi sırasında morg önünde bekleyen Karadağ'ın babası İbrahim ve ablası Emel Karadağ, tabutun çıkışı sırasında gözyaşlarına boğuldu. Tabuta sarılıp ağlayan ve yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilen baba İbrahim Karadağ, “Hiç uğruna öldü kızım. Biz onsuz ne yaparız” diyerek tepkisini dile getirdi. Avukat Akçiçek'in eşi İkbal, çocukları Emine Büşra, Mert, ablası Leyla ile kardeşi Zihni Akçiçek de gözyaşlarını tutamadı.

Haberin Devamı

Abla Leyla Akçiçek, “Bir vekalet ücretine gitti. Bu nasıl kader. O çok iyiydi, karıncayı bile incitmezdi” diyerek ağladı. Akçiçek'in kuzeni Hüseyin Bayrak ise “Polis memuru daha önce de davadan çekil diye tehdit etmiş. Ancak o, görevinin sorumluluğuyla hareket edip çok önemsememiş. Devletin verdiği bir silahın haklı haksız kullanılması çok düşündürücü. Hiç yere onu kaybettik. Olayda polis memurunun babasının azmettirdiğini düşünüyoruz, Çünkü o vuracağını söylemiş. Ama oğlu vurmuş. Bunu da araştırıp hukuki mücadelelize bakacağız ” dedi.

Bayrak, kuzeni Akçiçek'in Manisa'nın Köprübaşı İlçesi'nde bir dörem MHP İlçe Başkanlığı yaptığı, 2004 yılı seçimlerinde de belediye başkan adayı olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

CAN GÜVENLİMİZ SAĞLANSIN
Avukat Akçiçek'in ailesine taziyede bulunan İzmir Barosu Başkanı Özdemir Sökmen de “Meslektaşımızın bir günahı yoktu. O bizim görev şehidimizdir. O sadece görevini yapıyordu. Şu an ortada suçlu da yok. Üç ailenin ocağına ateş düştü. Son zamanlarda bu tip saldırılar arttı, devlet büyüklerinin bir an önce harekete geçip can güvenliğimizi sağlaması gerekir” dedi. Otopsilerin ardından Karadağ'ın cenazesi Tire'ye, avukat Akçiçek de Manisa'ya gönderildi.

‘ÇOCUKLARIMI VERMEM’ DİYEREK ATEŞ ETMİŞ
Olayın canlı tanığı polis memuru Işıklıoğlu'nun avukatı İbrahim Şen de yaşadığı dehşet dolu dakikaları anlattı. Avukat Şen, “Ben, 1.5 aydır polis memuru Işıklıoğlu'nun avukatlığını üstleniyordum. Çocuklar, 1.5 yıldır babalarında kalıyordu, ancak velayeti annelerindeydi. Bir ay önce mahkeme kararıyla anneleri çocuklarını geri almak istedi. Adliye'ye gidildi. Prosedür yerine getirilmediği için verilemedi. Biz uyuşmalarını istedik. Ancak aralarında kavga çıktı, birbirlerine güvenmiyorlardı. Dün de çocukları teslim etmek için buluşmuştuk. Çocuklar geldikten sonra hep birlikte Adliye'nin önünde yürüyorduk. Bu sırada hepimizin ortasında yürüyen polis memuru, ‘Çocuklarımı vermem’ diye bağırıp önündeki önce eşini, sonra avukatını tabancayla vurdu. Silah seslerini duyunca biz de vurulduğuzu sandık. Sağa sola kaçıştık. Ben, bir arabanın arkasına saklandım. Çocuklar da olay yerine 5 metre mesafedeydi. Vatandaşlar hemen çocukları yakındaki bir binaya soktu. Herşey bir anda oldu, bitti” dedi.

Haberin Devamı

Bu arada, polis memuru Işıklıoğlu ile öldürdüğü avukat Akçiçek'in, Manisa'nın Köprübaşı İlçesi'nde görev yaparken tanışıp arkadaş oldukları, ailece görüştükleri öğrenildi. Çiftin boşandıktan sonra her ikisinin de yeni bir evlilik yaptığı, polis memuru Işıklıoğlu'nun, şu anki eşinin de iki aylık hamile olduğu bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!