'Polis kafamıza silah dayadı'

Güncelleme Tarihi:

Polis kafamıza silah dayadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2015 01:03

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü önünde gözaltındaki arkadaşlarını beklerken Elif Sultan Kalsen tarafından düzenlenen saldırı sırasında sığındıkları otoparkta ters kelepçe yapılarak yere yatırılan üniversiteli öğrenciler, açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Emniyetin “Can güvenliğini sağlamak gayesiyle bölgeden uzaklaştırma konsepti geliştirilerek daha güvenli alanda muhafazaları sağlanmıştır” açıklamasının gerçeğe aykırı olduğunu iddia eden öğrenciler tepki gösterdi. Fikir Kulüpleri Federasyonu ve Öğrenci Kolektifleri üyesi öğrenciler tarafından Makine Mühendisleri Odası’nda yapılan toplantıda, olay sırasında burnu kırılan Büşra Altunoluk tarafından şu açıklama yapıldı:

“Emniyet Müdürlüğü’nün karşısında polislerin bize gösterdiği yerde bekliyorduk. Emniyet müdürlüğünün yaptığı açıklamadaki gibi gözaltıları protesto etmek amaçlı toplanmadık.

CAN HAVLİYLE KAÇTIK

Arkadaşlarımızı beklerken duymuş olduğumuz silah sesleri üzerine ne olduğunu anlamadan can havliyle koşarak o bölgeden uzaklaşmaya çalıştık. Koştuğumuz yolda eli silahlı bir polis bizi vergi dairesinin otoparkına yönlendirdi. O sırada arkadaşımız Mustafa Güneş’in ayağından yaralandığını gördük ve yardım için ‘yaralı var’ diye bağırmaya başladık. Elleri silahlı polisler aşağıya inin diyerek bizi yine vergi dairesinin otoparkına yönlendirdi. Ardından çok sayıda silahlı polis ‘ ellerinizi kaldırın’ diyerek beklediğimiz otoparka baskın yaptı. Olayla bir ilgimizin olmadığını söylememize rağmen, küfür ve hakaret ederek, bizleri döverek üstümüzü aradılar.
Ardından yere yüzüstü yatırıldık ve hepimize ters kelepçe takıldı. Uzun süre orada bu şekilde bekletildik. ‘Kafasını kaldıran olursa kafanıza sıkarız’ diyen polisler üzerimizde gezindiler. Kafamızı yere vurdular tekme attılar. Yaralı arkadaşımız Mustafa Güneş’in yüzü kapatıldı ve yaralı bacağına tekme atıldı. Bizlerin kafasına silah dayanarak sorular soruldu. Sürekli küfürler eden polisler tarafından sözlü ve fiziksel tacize uğradık. Otobüste bizlere zorla ‘ölürüm Türkiyem’ şarkısını dinletildi. 9 saat boyunca ters kelepçe ile bekletildik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!