Polis, hırsızlık yaptı dönüp bakan bile olmadı

Güncelleme Tarihi:

Polis, hırsızlık yaptı dönüp bakan bile olmadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2006 00:00

Erzurum'da son günlerde artan hırsızlık nedeniyle eleştirilen Emniyet Müdürlüğü, halkın polisiye olaylara karşı ilgisizliğini ortaya koymak için hırsızlık yaptı. Ama kimse ne ihbarda, ne de şikayette bulundu.

HIRSIZLIK Masası ekipleri, Erzurum Gürcükapı Semti'ndeki bir apartmana girdi. Sivil polislerden biri yandaki daireye "Hasan Ekinci adında bir arkadaşımı arıyorum, acaba burada mı oturuyor" diye sordu. "Hayır" cevabını alan polis memuru, bir süre sonra ev sahibinin bilgisi dahilinde girdiği evden bir DVD player ile uydu alıcısını alarak apartmandan çıktı ve koşarak kendisini 100 metre ileride bekleyen otomobile binip olay yerinden uzaklaştı. 10 dakika sonra hırsızlık ihbarı yapılmadığını öğrenen ekipler, bu kez kentin en işlek alışveriş merkezinin önündeki otoparka geçtiler ve yine onlarca kişinin ve çıkış kapısında bulunan taksicilerin gözü önünde dakikalarca tek tek otomobilleri kontrol ettiler. Kontak anahtarını üzerinde unutan bir otomobile binen hırsız polisler, dikkat çekici tavırlarıyla otoparktan hızla uzaklaştılar. Yine kimse bir şey görmedi ve ihbarda bulunmadı.

Vatandaşların bu tür polisiye olaylara karşı duyarsızlığından yakınan Emniyet Müdürü Tahsin Demir, vatandaşların kendilerine yardımcı olmadığını belirtti. Hırsızlarla mücadele için vatandaş desteğine ihtiyaç duyduklarını kaydeden Müdür Demir, "Halkımız olaylara karşı çok duyarsız. Böyle olunca da hırsızlık olaylarının önüne geçmek ve suçluları ele geçirmek zor oluyor. Vatandaşımız bize yardımcı olursa, hiçbir sorun kalmaz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!