Polis çıkaracak

Güncelleme Tarihi:

Polis çıkaracak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Seçimlerin üzerinden 4 ay geçmesine rağmen, 46 eski milletvekili, tüm uyarılara rağmen lojmanını boşaltmadı. Pazartesi gününe kadar lojmanını boşaltmayanlar, polis zoruyla çıkarılacak.

TBMM Başkanlığı, bütün uyarılara rağmen lojmanları boşaltmayan eski milletvekillerine karşı polis gücüne başvuracak. Seçimlerden bu yana 4 ay geçmesine rağmen lojmanını boşaltmayan 46 eski vekile tanınan süre bugün doluyor. Hafta başından itibaren konu kaymakamlığa iletilecek ve lojmanı boşaltmayanlar polis tarafından evlerinden atılacaklar.

TBMM yetkilileri, eski milletvekillerine karşı polis gücünü kullanmak istememesine rağmen artık ellerinden herhangi birşey gelmeyeceğini vurguladılar. Uyarıların ardından 4 milletvekilinin daha evini boşalttığı, hafta sonunda da bazılarının lojmandan çıkmalarının beklendiğini bildirdiler.

Bazı milletvekilleri, ‘‘Tatilden sonra’’, bazıları ise ‘‘Eş ve çocuklarının durumu nedeniyle’’ lojmanlarda bir süre daha oturmak istediklerini ilettiler. Ancak Meclis Başkanlığı, bu konuda yeniden süre tanıma olanakları olmadığını eski milletvekillerine ilettiler.

TBMM'nin MHP'li İdare Amiri Ahmet Çakar, pazartesi gününe kadar boşaltılmaması halinde güvenlik güçlerinden yardım alarak lojmanları tek tek dolaşacaklarını, çıkmayanların eşyalarının polis tarafından çıkarılacağını söyledi.

CHP İstanbul eski Milletvekili Mehmet Sevigen ise dün yaptığı açıklamada, lojmanını pazartesi günü boşaltacağını bildirdi. Sevigen, oturduğu lojmanı boşaltmak için hızlı hareket ettiğini belirterek, ‘‘Milletvekili seçilemeyince Ankara'da yeni ev aldım. Aldığım ev henüz taşınacak duruma gelmemesine rağmen, lojmanı boşaltmak için eşyalarımı Pazartesi günü taşıyacağım’’ dedi. Sevigen, Meclis Başkanlığının lojmanı boşaltmak için kendisine bu ayın sonuna kadar süre verdiğini, ancak bu süreyi de beklemeyeceğini bildirdi.

Lojmanları boşaltmadılar

CHP: Ali Haydar Şahin, Sabri Ergül, Mehmet Sevigen, Ahmet Küçük, Önder Kırlı, Yüksel Aksu, Erdoğan Yetenç,

DYP: Mustafa Dedeoğlu, Tahsin Irmak, İrfeddin Akar, Hayri Doğan, Veli Andaç Durak, Fevzi Arıcı, Bayar Öktem, Hasan Belhan, Ahmet Uyanık, Mustafa Çiloğlu, Yusuf Bacanlı.

ANAP: Biltekin Özdemir, Naim Geylani, Adil Aşırım, Esat Bütün, Adem Yıldız, Recep Mızrak, Şerif Bedirhanoğlu, Metin Öney, Sami Küçükbaşkan, Necati Güllülü

FP: Mustafa Ünaldı, Hüseyin Yıldız, Mehmet Emin Aydınbaş, İbrahim Halil Çelik, Osman Hazer, Abdülhaluk Mutlu, Mustafa Yünlüoğlu, Ahmet Dökülmez, Hayrettin Dilekcan, Abdullah Gencer, Mehmet Sılay, Kazım Ataoğlu, Yakup Hatipoğlu, Necati Çelik, Cafer Güneş, Fikret Karapekmez, Ramazan Yenidede,

DTP: Mehmet Batallı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!