Polis böyle izledi

Güncelleme Tarihi:

Polis böyle izledi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2015 01:25

Terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın 15 Şubat 1999’da Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilmesinin 16’ncı yıldönümü pek çok ilde düzenlenen yürüyüşlerle protesto edildi.

Haberin Devamı

Şanlıurfa’da öğle saatlerinde Ali Şelli Parkı’nda toplanan HDP ve DBP üyesi yaklaşık 3 bin kişi, PKK flamaları ve Öcalan fotoğraflarıyla sloganlar atarak yürüdü. Gruba, HDP milletvekilleri İbrahim Ayhan, Kemal Aktaş ve Aysel Tuğluk ile Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan da katıldı. Çevik kuvvet ekipleri de grubu kaldırımdan takip etti.

DİYARBAKIR’DA İZİNLİ MİTİNG

Diyarbakır’da Abdullah Öcalan için düzenlenen mitinge ilk kez izin verildi. Miting nedeniyle Barış ve Demokrasi Partisi önünde toplanan kalabalık, İstasyon Meydanı’na kadar ellerinde Öcalan’ın posterleriyle yürüdü. Çevik Kuvvet ekipleri, kalabalığın geçtiği güzergahta geniş önlemler aldı. Yaklaşık 5 bin göstericinin katıldığı miting olaysız sona ererken, konuşmacılar Öcalan’ın yakalanmasının uluslararası bir komplo olduğunu söyledi.

32 GÖSTERİCİ GÖZALTINDA

Haberin Devamı

Şanlıurfa, Tunceli, Hakkâri ve Mardin’in bazı ilçelerinde ise esnaf dün kepenk açmadı. Fırınların ve nöbetçi eczanelerin dışında hiçbir işyeri açılmadı. Önceki gece Şırnak’taki Ali Gaffar Okkan Caddesi’nde toplanan yüzleri maskeli bir grup, ‘15 Şubat protestolarını’ bahane ederek yasadışı gösteri düzenledi. Olay yerine gelen polislere molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldıran göstericilere, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edildi. 17 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda 1 ruhsatsız tabanca, 50 molotofkokteyli ve çok sayıda havai fişek ele geçirildi. Yeni Mahalle’deki bir inşaatta gerçekleştirilen aramada ise molotofkokteyli yapımında kullanılan 15 litre benzin, 100 bira şişesi, fitil ve eldiven ele geçirildi. Batman’da da 15 kişi gözaltına alındı.

POLİSE SES BOMBALI SALDIRI

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde de HDP, DBP ve Tutuklu Aileleri ile Dayanışma Derneği tarafından basın açıklaması yapıldı. Belediye Meydanı’nda yapılan basın açıklaması ardından Ağrı Caddesi’nde toplanan yüzleri maskeli yaklaşık 50 kişi, lastik yakarak yolu trafiğe kapattı. Sevk edilen polis ekipleri grubu dağıtmak için basınçlı su ve biber gazı ile müdahale etti. Gösterici grup polise taş, molotof kokteyli, havai fişek ve büyük gürültüyle patlayan el yapımı ses bombaları ile karşılık verdi. Çıkan olaylarda cadde savaş alanına dönerken olaylara karıştıkları gerekçesiyle çok sayıda kişi gözaltına alındı. Olaylar ara sokaklarda devam etti.

Yüksekova ateşi

Haberin Devamı

HAKKÂRİ’nin Yüksekova ilçesindeki Cengiz Topel Caddesi’nde bir araya gelen yüzleri maskeli göstericiler, barikat kurup ateş yaktıkları Yüksekova-Şemdinli karayolunu trafiğe kapattı. Göstericiler ellerinde molotofkokteylleriyle kamyon ve özel araçlardakilere kimlik kontrolü yaptı. Çevrede güvenlik önlemi alan polis ekiplerine taş, molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldıran göstericilere, basınçlı su ve biber gazıyla müdahalede bulunuldu. Göstericiler ara sokaklara dağıldı. AA



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!