Polis 2 milyon dolarla kaçan güvenlikçinin peşinde

Güncelleme Tarihi:

Polis 2 milyon dolarla kaçan güvenlikçinin peşinde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2011 14:43

DİYARBAKIR’da bir bankaya ait 4 milyon doları İstanbul uçağına vermek üzere havaalanına götürürken aracın sürücüsü mesai arkadaşını etkisiz hale getirip 2 milyon dolarla kaçan güvenlik görevlisi 26 yaşındaki Selahattin Aktürk’ün yakalanması için polis alarma geçti. Polis, suç gruplarının parayı almak için Aktürk’ün peşine düşeceği ihtimali üzerine, fotoğrafını komuoyuyla paylaşmadı.

Polis, Aktürk’ün yakalanması için teknik takip dahil bütün imkanlarını seferber ederken, soygunun gerçekleştiği bölgedeki Mobese ve güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Polisin soruşturma kapsamında 2 milyon doların çevre illere taşınması ya da piyasada bozdurulmasına karşı da önemli döviz bürolarını uyardığı belirntildi.

’MAFYA PEŞİNE DÜŞEBİLİR’

Para nakil tranferini gerçekleştiren bir güvenlik şirketinde çalışan ve paranın sahibi olan banka ile ilgisi bulunmayan Selahattin Aktürk’ü polis bir yandan ararken, bir yandan da korumaya çalışıyor. Polis, bazı kişi ve suç gruplarının 2 milyon doların peşine düşebileceği Aktürk’ün görüntü ve fotoğrafını basın ve kamuoyu ile paylaşmadı. Bir emniyet yetkilisi, "Bin lira için adam öldürüldüğü günümüzde, 2 milyon doları alıp kaçan birinin peşine düşülmesi büyük bir olasılıktır. Aktürk’ün elindeki parayı almak için suç grupları da peşine düşmüş olabilir. Bu da onun hayatını tehlikeye atar. Bu nedenle bir yandan kendisini yakalayarak, aynı zamanda güvenlik altına almak istiyoruz."

PARA, GÜVENLİK VE SİGORTA ŞİRKETİNİN TEMİNATINDA

Bankaya ait çalınan 2 milyon doların sorumluluğu ve teminatının bankada değil, transfer işini gerçekleştiren şirket ve sigortada olduğu belirtildi. Bankaların son dönemlerde, büyük para transferlerini riski üstlenen ve teminat veren özel güvenlik şirketleri ile gerçekleştirdiği belirtildi. Diyarbakır’da çalınan parayla ilgili Aktürk’ün bağlı olduğu güvenlik şirketinin de soruşturma başlatıp, peşine düştüğü öğrenildi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Bağlar İlçesi’nde bir bankaya ait 4 milyon doları İstanbul’a göndermek için havaalanına zırhlı araç ile götürmeye çalışan özel güvenlik şirketinde çalışan Selahattin Aktürk, Mobese ve güvenlik kameralarının bulunmadığı bir sokakta aracı durdurarak sürücü Yusuf Açer’i tabanca ile etkisiz hale getirdi. Aktürk, daha sonra Açer’i aracın bagajına kitleyerek 2 milyon dolar ile kayıplara karıştı. Arkadaşının yardım çağırmaması için araçtaki müziğin sesini sonuna kadar açan Aktürk’ün gerçekleştirdiği soygun, mahalle sakinlerinin şikayeti ve polisin olay yerine gelmesi ile ortaya çıktı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!