Polat çiftinin işyerlerine baskın

Güncelleme Tarihi:

Polat çiftinin işyerlerine baskın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2023 07:00

Haklarında suç örgütü soruşturması başlatılarak mal varlıklarına el konulan Dilan ve Engin Polat çiftinin 15 işyerine mali polis baskın düzenledi. İşyerlerinde bulunan bilgisayarların imajları alınırken, defterlerin de arasında bulunduğu diğer delillere el koyuldu.

Haberin Devamı

Sosyal medyada milyonlarca takipçisi bulunan Dilan Polat ile Engin Polat’ın lüks ve şatafatlı yaşantıları sık sık haberlere konu oluyordu. Üzerinde Cumhuriyet Altını bulunan fincanda altın tozu karıştırılmış kahve içen, milyonluk arabaları villasının kapısına dizen Dilan Polat’a, eşi Engin Polat da çiçek yerine dolar buketi gönderiyordu. Sosyal medya paylaşımlarına göre, Engin Polat ve Dilan Polat birbirlerine lüks cip hediye ettikten sonra, bir de özel uçak almışlardı. Ancak bu şatafatlı yaşam gözlerin Polat çiftinin üzerine çevrilmesine neden oldu. MASAK’ın hazırladığı raporda, Polat çiftine vergi kaçırma suçlaması yöneltildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da aldığı kararla Dilan Polat ve Engin Polat çifti ile yakınlarının tüm mal varlıklarına el koyulmasına karar verdi ve tümü için yurtdışına çıkış yasağı koydu.

Haberin Devamı

SUÇ ÖRGÜTÜ SORUŞTURMASI

Bununla birlikte İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, Dilan Polat, eşi Engin Polat, Engin Polat’ın babası Sezgin Polat, kardeşi Alper Kürşat Polat, anneannesi Zehra Yılmaz, dayısının eşi Nilgül Yılmaz, Dilan Polat’ın kardeşleri Can Doğu ve Sinem Sıla Doğu’nun da aralarında bulunduğu 13 kişi hakkında ‘suç örgütü kurmak ve yönetmek’, ‘suç örgütüne üye olmak’, ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak’ ve ‘Vergi Usul Kanunu’na muhalefet’ olmak üzere 4 ayrı suçtan soruşturma başlattı. Soruşturma dosyasına giren MASAK raporunda, Dilan Polat’ın internet yoluyla yaptığı satışlardan elde ettiği kurum gelirlerinin vergi matrahını azaltmak amacıyla sahte belge kullanmış olabileceği değerlendirmesi yapıldı. Dilan Polat’ın sahibi olduğu ‘Rise and Shine Kozmetik’ şirketinin de sahte belge düzenleyicisi olduğu değerlendirmesine yer verildi. Sahte belge düzenleyicisi olan 3 tedarikçi şirketten toplam 225 milyon 743 bin liralık mal alışının gerçek olmadığı da belirlendi.

Polat çiftinin işyerlerine baskın

Haberin Devamı

TELEFONLARINA EL KOyULACAK

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın verdiği talimatla dün sabah Engin ve Dilan Polat’a ait 15 işyerine eşzamanlı baskın düzenledi. Ekipler, Dilan mücevherat, Milda Gayrimenkul, Dilan Polat Güzellik Kozmetik, DP Güzellik Kozmetik, DipMed Medikal Kozmetik, Rise and Shine Kozmetik, D Polat Estel Sağlık Hizmetleri, DLN Polat Güzellik ve Kozmetik, DLN POLAT Uluslarası Güzellik ve Kozmetik, Sıla Doğu Güzellik Kozmetik, Dosivens Güzellik kozmetik, Dilan Mücevherat Uluslararası Pazarlama ve Sinem Sıla Doğu Güzellik Kozmetik’e girdi. İşyerlerinde bulunan bilgisayarların imajları alınırken, defterler ve diğer delillere de el koyuldu. El koyulan deliller incelenmek üzere emniyete götürüldü. Öte yandan arama kararının Polat çiftinin dijital materyallerini de kapsadığı dolayısıyla çiftin telefonlarına da el koyulacağı öğrenildi. Çift hakkında henüz bir gözaltı kararı olmadığı da belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!