Pokemon kurbanı

Güncelleme Tarihi:

Pokemon kurbanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

Amerika’da Burger King'in müşterilerine dağıttığı Pokemon adlı oyuncak bir top, 4 aylık bir bebeğin boğularak ölümüne yol açtı.

Olay geçen salı günü Indianapolis Kenti'nde meydana geldi. Polisin verdiği bilgiye göre, minik Zachary Jones'un üvey büyükannesi Sheila Jones tenis topu büyüklüğündeki, kırmızı-beyaz plastik Pokemon'u bebeğin yatağına bıraktı. Topla oynayan bebek, bir süre sonra onu ağzına götürdü. İki kanat halinde açılabilen top, talihsiz bebeğin ağzını ve burnunu kapatarak boğulmasına neden oldu.

Bir çocuk daha

Zachary'nin 15 yaşındaki annesi Ashley ile 19 yaşındaki babası Brian Whitis şok geçirdi ve oyuncağın tehlikesinden haberdar olmadıklarını söyledi. Geçen ay başka bir çocuğun aynı oyuncak yüzünden ölmesi üzerine Burger King lokantalar zinciri parasız Pokemon topu dağıtımına son vermiş ve dağıttığı oyuncakları toplatmaya başlamıştı.

Yeni uyarı

Federal Tüketici Güvenliği Komisyonu dün bir kez daha Pokemon uyarısı yaptı. Lokantalara posterler asan, Amerikan gazetesi USA Today'e tam sayfa ilan veren Burger King, yeni radyo ve gazete ilanlarıyla tüketiciyi yeniden uyaracaklarını bildirdi. Burger King'in oyuncaklarında hiçbir uyarı bulunmuyor ve ambalajında, ‘‘Güvenlik testinden geçirilmiş ve her yaşa önerilir’’ yazıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!