Plevneliev: Avrupa'nın geleceği için oy verin

Güncelleme Tarihi:

Plevneliev: Avrupanın geleceği için oy verin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2014 17:24

Bulgaristan'da Avrupa Parlamentosu (AP) seçim kampanyaları sona erdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ise 25 Mayıs'taki seçim öncesi halka seslenerek, "Avrupa'nın geleceği için oy verin, o sizin geleceğinizdir" dedi.

Bulgaristan'da her vatandaşının oy kullanmasının önemli olduğunun altını çizen Plevneliev, seçimlerin uzun vadeli bir sürecin temelini oluşturacağını ifade etti.

Seçim kampanyasında gözlenen karamsarlık, popülist söylemler ve ilgisizliğin seçimlere katılımı etkilememesini dileyen Plevneliev, "Avrupa Birliği, Bulgaristan'ın bir dış politikası değil, üyesi olduğu ailesidir" dedi.

Başlıca siyasi partiler ise kampanyalarını, görkemli konserlerle bitirdiler.

Seçimin en güçlü adaylarından iktidardaki Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP), kampanyasını Eski Zağara kentinde düzenledikleri konserle tamamladı.

BSP'nin en büyük siyasi rakibi ana muhalefet Bulgaristan'ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB) partisi ise Filibe kentindeki Antik Tiyatro'da konser düzenledi.

Türk ve Müslüman oylarına talip, üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu, koalisyon ortağı Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH), kampanyasının son etkinliği olan konser için Blagoevgrad bölgesini tercih etti.

Başbakan Plamen Oreşarski hükümetini oluşturan BSP-HÖH koalisyonuna dışardan destek veren, Rusya yanlısı ırkçı ve aşırı milliyetçi ATAKA (Atak) Partisi ise Rusya odaklı bir kampanya düzenledi. ATAKA, kampanyasını, Sofya'daki Halk Kültür Sarayı'ndaki 4500 kişilik salonda, Lübe ile Yusuf Kobzon konseriyle noktaladı.

Reformcu Blok (RB) koalisyonu Filibe'de, Sansürsüz Bulgaristan Partisi ise Varna'da konserler düzenleyerek seçim kampanyasını tamamladı.

Bulgaristan'ın Yeninden Doğuş Alternativi (ABV) siyasi oluşumu ise seçim kampanyasına Sofya'da bir folklor gösterisi ile son verdi.

Bulgaristan'ı Avrupa Parlamentosu'nda (AP) temsil edecek 17 milletvekilinin belirleneceği seçimlere, 15 siyasi parti, 6 koalisyon ve 3 bağımsız aday katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!