Platinden teşhis

Güncelleme Tarihi:

Platinden teşhis
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2009 00:00

İzmir’de gömüldüğü yerden önceki gün çıkarılan başsız iskeletin 2004 yılında ortadan kaybolan İzmirli işadamı Sezai Rahmi Özden’e ait olduğu sağ bacak kemiğindeki iki platinden tespit edildi.

İZMİR’in Aliağa İlçesi’nde Sözden Demir Çelik İşletmeleri’nin sahibi olan Sezai Rahmi Özden, 2002 yılında, borçları nedeniyle Vakıfbank tarafından el konulan Ege Metal’i aldı. Özden 18 Ekim 2002’de satışa engel olmak isteyen fabrikanın eski ortakları tarafından bacaklarından vurduruldu. Buna rağmen fabrikayı alan Özden, adını Say Metal olarak değiştirdi. Özden bir hafta sonra Say Metal’in hisselerinin büyük bölümünü Erol Evcil’in adamı olduğu öne sürülen Ahmet Büyükdoğan’a devretti. O dönemdeki emniyet raporlarında adı EREGE Metal olarak değiştirilen Say Metal’in gizli sahiplerinin Erol Evcil ve Alaattin Çakıcı olduğu belirtildi. Bu dönemde silahlı saldırıya uğrayıp ayaklarından kurşunlanan Özden, bir süre sonra Sözden Demirçelik’i de elinden çıkardı. Kurşunlamadan sonra İzmir dışında yaşamaya başlayan Özden, 11 Ekim 2004’te eşi Zehra Özden’i son kez telefonla aradıktan sonra ortadan kayboldu. Dört ay önce eski fabrika müdürü M.E. ile eski çalışanları ve çalışanlarının yakınlarının da aralarında bulunduğu 10 şüpheliyi gözaltına alan polis, bir itiraf doğrultusunda, kayıp işadamının, kafatası olmayan iskeletini, gömüldüğü Gaziemir İlçesi 6’ncı Sanayi Sitesi karşısındaki tepede buldu. Cesedin Özden’e ait olduğu, vurulduktan sonra bacağına takılan platinlerden anlaşıldı.

Otomobil Uşak’ta, silah denizde
/images/100/0x0/55eaa3f2f018fbb8f88d39ff


Özden, 10 Ekim 2004’te İstanbul’daki bir akaryakıt istasyonundan benzin aldığı Mercedes marka otomobilinin, o dönemde Uşak’ta jandarma tarafından yanmış olarak bulunduğu ancak üzerinde plaka olmaması ve şasi numarasının silinmesi nedeniyle kime ait olduğunun belirlenemediği anlaşıldı. İtirafçının verdiği bilgilerle, otomobilin Özden’in aracı olduğu da ortaya çıktı. Özden’in tabancayla vurulduğu ve silahın İzmir’in Karaburun İlçesi’nde denize atıldığı da anlaşıldı. Silahın bulunması için de ekipler arama yapıyor. İşadamının oğlu Süleyman Özden, “İçimizde hep bir umut vardı. Ancak artık umutlarımız tükendi. İki fabrikasını ele geçirip, öldürmüşler” dedi. Fabrikaları geri almak için hukuk mücadelesi başlatacaklarını belirten Süleyman Özden, bulunan kemiklerin babasına ait olduğunu, ameliyatı yapan doktorun, sağ bacağındaki iki platini teşhis ettiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!