Plastik fabrikasındaki yangın büyük zarara yol açtı

Güncelleme Tarihi:

Plastik fabrikasındaki yangın büyük zarara yol açtı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2007 08:32

İZMİR'in Buca İlçesi'nde, plastik işleme ve geri dönüşüm fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Haberin Devamı

Fabrika bahçesinde bulunan ve büyük bölümü geri dönüşüm işlemi tamamlanmış plastik maddelerin kullanılmaz hale geldiği yangında 400 bin YTL'lik maddi zarar meydana geldi.

Yangın, bugün saat 18.00 sıralarında Gökdere Köyü'ndeki Salih Erdoğan'a ait Ersan Plastik Fabrikası'nda çıktı. Yükselen alevleri gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi geldi. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında bahçede bulunan geri dönüşümden geçirilmiş plastik maddelerin tamamı ile park halindeki bir kamyonet ve makinaların bir bölümü tamamen yandı. Malzemelerin üzerine çöken profil, çatı iş makinası yardımıyla kaldırılırken itfaiye de soğutma çalışması yaptı.

İşyeri ortaklarından Salih Erdoğan, Cumartesi günü olması nedeniyle fabrikanın öğle saatlerinde paydos ettiğini bu nedenle yangını komşuların bildirdiğini söyledi. Erdoğan, olay yerine ilk gelen itfaiye ekiplerinde köpük bulunmaması nedeniyle yangının yayıldığını söyledi. Erdoğan, “Büyükşehir Belediyesinin köpük sıkan itfaiye araçları geldikten sonra, yangına tam anlamıyla müdahale edilebildi. Ama bu araçlar gelinceye kadar da 1 saate yakın bir süre geçtiğinden, alevler de her yana yayıldı” diye konuştu.

Haberin Devamı

İtfaiye yetkilileri ise, yanan maddenin plastik olduğu yönünde bilginin gelmesinin ardından ekiplerin en kısa sürede yola çıkarıldığını belirtti.

Yangının çıkış nedeninin araştırıldığı bildirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!