Plant ve Page İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Plant ve Page İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Belki inanması güç ama gerçek. Rock müziğin 50'lik delikanlıları nihayet İstanbul'da... Efsane Led Zeppelin grubunun elemanları Robert Plant ve Jimmy Page, 5 ve 6 Mart'ta Bostancı Gösteri Merkezi'nde müzikseverlerle buluşacaklar. Ünlü mizisyenler önceki gece İstanbul'a geldiler. İkiliye; davulda Michael Lee, klavyede Phil Edwards ve basta Charlie Jones eşlik edecek.

1968 yılında henüz 20'li yaşlarını süren Jimmy Page, Robert Plant, John Bonham ve Jean Paul Jones'un biraraya gelmesiyle oluşan Led Zeppelin, aradan geçen 30 yıla karşın hala müziğiyle tüm kuşakları etkiliyor.

Led Zeppelin'in davulcusu John Bonham'ın 1980'de aşırı alkol yüzünden ölmesiyle grup 14 yıl sürecek bir sessizlik dönemi yaşadı.

Led Zeppelin ruhunu yaşatmayı amaçlayan Plant ve Page, 1994'te Tunuslu ve Mısırlı müzisyenlerle birlikte yaptıkları No Quarter albümüyle müzik piyasasına deyim yerindeyse bomba gibi bir dönüş yaptılar.

Şimdi Robert Plant 52, Jimmy Page ise 47 yaşında. Aradan geçen yıllara karşın onlara 'rock tarihinin en olağanüstü müzisyenleri' demek yanlış olmaz.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!