PKK'ya yeni darbe

Güncelleme Tarihi:

PKKya yeni darbe
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Clinton: Barzani Talabani anlaştı

ABD Başkanı Bill Clinton, bölücü terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki etkinliğine karşı, Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) arasında konsensüs sağlandığını söyledi. Clinton, ABD Kongresi'ne yolladığı son Irak raporunda, iktidarda kaldığı sürece, Saddam'ı kıskaçta tutmaya devam edeceklerini ve Bağdat'da rejim değişikliği için muhalefet ile birlikte çalışacaklarını belirtti. Başkan Clinton, Kuzey Irak'taki azınlıklardan söz ederken, Türkmenler'i de saydı ve KDP ile KYB heyetlerinin Washington'da haziranda yaptıkları toplantıları yorumladı. KDP lideri Mesud Barzani ve KYB Başkanı Celal Talabani'nin yolladığı heyetlerin, Washington Anlaşması çerçevesinde atılacak yeni adımları görüştüklerini söyleyen Clinton, bir dizi güven artırıcı önlem konusunda konsensüs sağlandığını kaydetti. Clinton, bunlar arasında, terörist PKK'nın bölgedeki bölücü etkisine karşı konulmasının yer aldığını belirtti. ABD Başkanı, Irak'ın kuzeyinde olan, ancak KDP ve KYB denetiminde olmayan bölgelerde, Bağdat rejiminin, Kürtler ve Türkmenler'i zorla yerinden etmeye devam ettiğinin altını çizdi. Clinton, bu bölgeler için, ‘‘Kerkük ve diğer kentler’’ ifadesini kullandı.

6 masumu kurşuna dizdiler

Bebek katili Abdullah Öcalan'ın ‘‘silahları bırakın’’ çağrısı kamuoyuna açıklanmadan hemen önce, terör örgütü yine kan döktü. PKK'lı teröristler minibüsten indirdikleri 6 masum köylüyü öldürdü, 9'unu da yaraladı. Önceki gece 21.00 sıralarında Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'ne 5 kilometre uzaklıktaki Yüksekköy yakınlarında yol kesen PKK'lılar, tarlada tütün topladıktan sonra Çiğdemli Köyü'ne dönen köylülerin bindiği minibüsü durdurup, taradı. 19 yaşındaki Fırat Esin ve Raif Uyan, 18 yaşındaki Ercan Yakacı, 17 yaşındaki Rezzak İnanç ve 16 yaşındaki Faruk Yakacı ve 49 yaşındaki Mehmet Gök yaşamını yitirdi.

Şehide saygı

Van'ın Gürpınar İlçesi'nde teröristlerce şehit edilen Piyade İstihkám Er Caner Deligöz, Balıkesir'de gözyaşları arasında toprağa verildi. Törene katılan Balıkesir Valisi Alaaddin Yüksel ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Erdal Sipahi, şehit erin tabutunu bir süre taşıdı. Deligöz'in cenazesi, doğum yeri Kabakdere Köyü'nde toprağa verildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!