PKK'nın sahte doları

Güncelleme Tarihi:

PKKnın sahte doları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bagaj dolusu dolar ele geçti

DİYARBAKIR'da Mali Şube ekiplerinin yaptığı operasyonda 7 bin 923 adet 50'lik, 5 bin 925 adet de 100'lük sahte ABD doları ele geçirildi. Paranın sahibi olarak yakalanan kişinin PKK'ya yardım ve yataklıktan sabıkası olduğu belirlenirken, sahte ABD dolarlarının bölücü örgütle ilişkisi araştırılıyor.

MİT'in Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nden Diyarbakır'a sahte ABD doları getirilerek piyasaya sürüleceği istihbaratı üzerine Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş kapsamlı bir operasyon başlattı. Harekete geçen Mali polis, alıcı gibi davranarak, Bismil yolu üzerinde randevulaştı. Bereket Aydın ve Mehmet Emin Öner, sahte ABD dolarlarını polise satmak isterken suçüstü yakalandılar. Sanıkların bulunduğu 33 SN 312 plakalı araçta yapılan aramada bagaj içerisinde toplam 13 bin 848 adet 50'lik ve 100'lük sahte ABD doları ele geçirildi.

Mali Şube ekipleri, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde de aynı anda operasyon yaparak, paranın sahibi olduğu belirtilen Abdulkadir Öner'i yakaladı. Sanıklar, yapılan ilk sorgularında sahte ABD dolarlarını daha önce de Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin, İstanbul, Batman ve Ardahan illerinde piyasaya sürdüklerini belirttiler. Abdulkadir Öner, sahte dolarları halen Bayrampaşa Cezaevi'nde uyuşturucu kaçakçılığından tutuklu bulunan Veysi Kurtar aracılığıyla temin ettiğini itiraf etti. Öner'in PKK'ya yardım ve yataklık suçundan sabıkası bulunduğu kaydedilirken, sahte ABD dolarlarının PKK'yla bağlantısı araştırılıyor.

Mali Şube Müdürü Mustafa Şentürk, sahte ABD dolarının gerçeğinden pek farkedilmediğini belirterek, vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını istedi.

Polis suçüstü yaptı

İstihbarat üzerine sahte dolar satıcılarıyla Bismil yolu üzerinde randevulaşan polis, Bereket Aydın ve Mehmet Emin Öner'i suçüstü yakaladı. Sanıkların bulunduğu 33 SN 312 plakalı araçta yapılan aramada bagaj içerisinde toplam 13 bin 848 adet 50'lik ve 100'lük sahte ABD doları ele geçirildi.

Haremine 13 kadın almış

TERÖR örgütü PKK'dan kaçan sözde Merkez Komite üyesi Yıldırım Kaya'nın, ‘‘örgütün sözde Başkanlık Konseyi üyelerinin harem kurduğunu, sadece Osman Öcalan'ın hizmetinde 13 kadın parti mensubunun bulunduğunu söylediği’’ öğrenildi.

PKK'dan kaçışlar sürerken, son 20 günde firar eden 4 Sözde Merkez Komite üyesinden birisi olan Yıldırım Kaya, örgütü terk ediş gerekçelerini açıkladı. Kaya'nın ‘‘Başkanlık Konseyi'nin çıkar peşinde koşan ve bazı ülkelerin kuklası durumuna düşen insanlardan oluştuğu’’nu ifade ettiği belirtilirken, ‘‘Kürt halkını Lozan'da kandıran emperyalistlerle mücadele ettiğini söyleyen partinin, her şeyiyle bu gücün yönetimine girdiğini, amacın kürt ve Türk halkını karşı karşıya getirmek olduğunu’’ anlattığı kaydedildi.

Kaya'nın, Başkanlık Konseyi üyelerinin harem kurduğunu, sadece Osman Öcalan'ın hizmetinde 13 kadın parti mensubu olduğunu ifade ettiği, ‘‘bunların Osman Öcalan'ın her türlü hizmetinde kullanıldığını'' söylediği belirtildi.

Terör örgütü mensuplarının son aylarda büyük bir yiyecek sıkıntısı yaşadığını kaydeden Kaya'nın, partinin maddi gücünü elinde bulunduran ve sayısı 150 kadar olan yönetici kadronun refah içinde yaşadığını anlattığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!