PKK'nın İsviçre sorumlusu 300 bin Euro ile kaçtı

Güncelleme Tarihi:

PKKnın İsviçre sorumlusu 300 bin Euro ile kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2009 10:57

Terör örgütü PKK'da “yoz ilişki” olarak nitelendirilen “gönül ilişkileri”nin örgütte karışıklığa neden oldu. Örgütte yasaklanan ve cezası “infaz” olan bu tür ilişkilerden dolayı örgütten kaçan kişilerin sayısının arttığı bildirildi.

Haberin Devamı

Güvenlik kaynaklarında alınan bilgiye göre, PKK'nın sözde sorumlularından İrfan B'nin (45), G.K. (23) adındaki evli bir kadınla ilişki yaşadığının ortaya çıkması terör örgütünün İsviçre yapılamasında karışıklığa neden oldu. Terör örgütünün “Fransa'daki organize suç faaliyetlerini yönlendirmek”ten yakalanan ve 5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen İrfan B, 2008 yılında Biel kentindeki örgütün uzantısı bir derneğin başına getirildi. Burada bir kadınla girdiği ilişki nedeniyle kadının babası M.M tarafından ihbar edilen İrfan B, bir süre örgütten uzaklaştırıldı.

Terör örgütünün Avrupa sorumlusu Sabri Ok'un talimatıyla üç ay önce yeniden İsviçre'deki organize suç faaliyetlerinin başına getirildiği bildirilen İrfan B'nin, bu defa da G.K adlı kadınla ilişki yaşadığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Terör örgütü PKK'da “yoz ilişki” olarak adlandırılan bu ilişkinin ortaya çıkmasının ardından, İrfan B'nin “özeleştiri vermesi” için Kandil'e çağrıldığı, ancak “öldürülme” korkusuyla G.K'yi de yanına alarak kaçtığı belirlendi. İrfan B'nin kaçarken örgüte ait 300 bin avroyu da aldığı öne sürüldü.
Öte yandan, Belçika'da terör örgütünün “etkin isimlerinden biri” olarak nitelenen Haydar K. ile E.Ü. adlı kadının da örgütten kaçtığı bildirildi.

Terör örgütünün Belçika'daki eğitim kamplarından sorumlu Aynur Y. tarafından dernek binasında uygunsuz şekilde yakalandığı öne sürülen Haydar K. ile E.Ü'nün de “özeleştiri” için Kandil'e çağrıldı. Öldürülme korkusu yaşayan çiftin kayıplara karıştığı belirtildi.

Bu yıl içerisinde Fransa'da “Ali” kod adlı A.K. ile ilişkisi bulunduğu öne sürülen “Amara” kod adlı M.D, Kıbrıs Rum Kesimi'nde “Diyar” kod adlı İ.Ü. ile Rum asıllı sevgilisi, Almanya'da “Musa” kod adlı A.Y. ile “Zelal” kod adlı F.P, Belçika'da “Bedirhan” kod adlı İ.O. ile örgüt sempatizanı iki annesi D.A, İsviçre'de “Arap Ali” kod adlı F.A. ile “Zekiye” kod adlı F.O, Irak'ta “Hamza” kod adlı Ç.K. ile “Gurbet Cudi” kod adlı G.İ. isimli örgüt mensuplarının ilişkileri ortaya çıkınca bunlardan bazıları örgütten kaçmış, bazıları ise öldürülmüştü.

Haberin Devamı

Terör örgütünde, bu tür olaylara karışanların öldürüldüğü, kamuoyundan gelecek tepkiler nedeniyle de ölüm olaylarınının “ajan, intihar, doğal nedenler, kaza” ve benzeri olaylardan kaynaklanan ölümler olarak yansıtıldığı ifade edildi. Yetkililer, teslim olan örgüt mensuplarının ifadelerinde, Kandil'de, aralarında Ali Haydar Kaytan'ın da bulunduğu üst düzey örgüt sorumluları ile korumalarının örgütün kadın mensuplarıyla ilişki yaşadığının ortaya çıktığını ifade ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!