PKK yılanı eriyor

Güncelleme Tarihi:

PKK yılanı eriyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

PKK'ya ağır kayıplar verdirilen operasyonlarda ölü terörist sayısı 73'e ulaştı. Karayılan'a bağlı terörist gruptan 21'i ölü ele geçti. Cudi'deki sözde Botan Karargahı da yerlebir edildi.

PKK'nın önde gelen isimlerinden Murat Karayılan'a bağlı terörist grup ile Diyarbakır-Bingöl-Muş üçgeninde sürüdürülen operasyonlarda 1 hafta içerisinde ölü ele geçirilen PKK'lı terörist sayısı 73'e ulaştı.

Kuzey Irak'tan eylem için sızdıkları belirlenen Murat Karayılan'a bağlı bir grup terörist de Şırnak'ın Cudi Dağı yöresi ile Hezil Çayı vadisinde kıstırıldı. Irak sınırına doğru kaydırılan bu bölgedeki ile Cudi Dağı bölgesinde helikopter desteğinde 23'üncü Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı'nca yoğunlaştırılan operasyonda Cudi Dağı'nın Bestler-Dereler bölgesindeki PKK'nın sözde ‘‘Botan karagâhına’’ bugün büyük darbe indirildi. Karayılan'a bağlı teröristlerden 21'i son 3 günde ölü ele geçirildi. Çatışmada yaralanan 1 korucu ile yaralı olarak ele geçirilen iki terörist, Şırnak Askeri Hastanesi'ne getirilerek, tedavileri yapıldı. Yaralı terörist, Türk askerinin şefkatini anladığını bildirirken arkadaşlarına da teslim olmaları çağrısında bulundu. Türk devleti ve askerine güvenilmesi gerektiğini belirten yaralı terörist, ‘‘Ne yazık ki ben bunu yaralanınca anladım. Keşke daha önce anlasaydım’’ dedi. PKK'dan kaçan 1 terörist de Siirt'te güvenlik güçlerine teslim oldu.

Bingöl, Muş, Bitlis ve Diyarbakır'ın bir bölümünü kapsayan 24 Nisan'da başlatılan ‘‘Murat Operasyonu’’nda 1 Mayıs'a kadar 44 terörist ölü ele geçirildi. Önceki gün sağlanan ‘‘sıcak temas’’la 7, dün sabah da 1 terörist daha ölü ele geçirildi. Böylece büyük operasyonda ölü ele geçen terörist sayısı 52'ye ulaştı. Aynı bölgede 6 terörist yaralı, 6 terörist de sağ yakalanmıştı. Türkiye'de PKK'lı teröristlere karşı 40 bine yakın askerle son 14 yılda düzenlenen en büyük harekatta, dağ taş, karış karış taranırken, Kobra ve Süper Kobra helikopterler ile savaş uçakları, gerektiğinde hava desteği veriyor.

Batman'daki TPAO Bölge Müdürlüğü'ne ait ‘‘Raman-3’’ petrol sahasına perşembe akşamı roketatarlarla baskın düzenleyerek dolum tankını ateşe veren teröristlerin kaçırdığı Mehmet Akman, Samet Gezici ve Sabri Rençber adlı işçiler serbest bırakıldı. Dün sabah erken saatlerde Hasankeyf İlçesi yakınlarında bırakılan 3 işçi güvenlik güçleri tarafından sorguya alındı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!