PKK’ya ayağa kalkıyorsunuz

Güncelleme Tarihi:

PKK’ya ayağa kalkıyorsunuz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2013 00:00

Edirne Kırkpınar güreşlerinde 10. Yıl Marşı eşliğinde Türk bayrağı geçerken AK Partili bakanlar ve milletvekillerinin ayağa kalkmaması, TBMM’de tartışma çıkardı.

Haberin Devamı

Genel Kurul’da torba teklifin görüşmelerinde konuyu gündeme getiren CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Türk bayrağının sahada dolaştırılması sırasında protokolde oturan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Vali Hasan Duruer’in ayağa kalkmamasını eleştirdi. Öztrak’a yanıt veren Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “Edirne Kırkpınar güreşlerinde protokoldekilerin ayağa kalkmasını gerektirecek olan şey, hepimizin milli marşı olan İstiklal Marşı’dır. Bayrağımıza elbette sonuna kadar saygımız vardır ama inatla bir ideolojik söylem haline getirilen 10. Yıl Marşı’nda vatandaşları veya protokolü ayağa kalkmaya zorlamak kimsenin haddi ve hakkı değildir” dedi. AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner de “O cumhuriyet marşı değil, faşist bir marştır” diye bağırdı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise “10. Yıl Marşı, Türkiye’nin marşıdır. Bu marşa faşist diyen kafayı kınıyorum” tepkisini gösterdi.

TELEFONDAN GÖSTERDİ

Haberin Devamı

AK Parti sıralarından sataşmalar üzerine cep telefonundan bir görüntüyü AK Partililer’e doğru tutan Vural, “Burada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, İstiklal Marşı’nın okunmadığı, Türk bayrağının asılmadığı, PKK bayrağının asıldığı bir toplantıda ayağa kalkıyor. Burada kalkıyorsunuz, orada neden kalkmıyorsunuz?” diye bağırdı.                 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!