PKK, perişan

Güncelleme Tarihi:

PKK, perişan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

Genelkurmay, 20 bin askerle sürdürülen Kuzey Irak operasyonu hakkında Başbakan Yılmaz'a bir birifing verdi. Yüksek Askeri Şûra toplantısı gündeminin de aktarıldığı birifingde, harekâtın amacının PKK'ya kış öncesi son darbeyi indirmek olduğu belirtildi.

Genelkurmay, Kuzey Irak'ta başlayan sınır ötesi operasyonun son durumu ile ilgili gelişmeleri, dün Başbakan Mesut Yılmaz'a aktardı. Operasyonun başarıyla devam ettiği, ancak dün öğle saatlerine kadar sıcak temasın sağlanamadığı kaydedildi. Başbakanlık Konutu'nda, Genelkurmay Harekât Başkanlığı yetkilileri tarafından verilen brifingde, 11-12 Aralık tarihlerinde yapılacak Yüksek Askeri Şûra toplantısının gündemi de Yılmaz'a aktarıldı. Genelkurmay Personel Başkanlığı tarafından yapılan bu sunuşta, başta irticai faaliyetlere katılanlar olmak üzere, ordudan ilişiği kesilmesi için haklarında dosya hazırlanan subay ve astsubaylarla ilgili ön bilgi verildi.

TAKİP SÜRÜYOR

Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin'e de iki gün önce aynısı verilen ve dün Yılmaz'a tekrarlanan brifingde, sınırötesi operasyonun kış öncesi PKK'nın harekât kabiliyetini en aza indirmek amacı taşıdığı kaydedildi. Hakkari merkez üslü operasyonun, örgütün ana kamplarını tahrip amacı taşıdığı ve bu görevin başarı ile yerine getirildiği belirtildi. Savaş uçakları ve saldırı helikopterleri ile desteklenen operasyonun çembere alma biçiminde devam ettiği, ancak dün öğle saatlerine kadar sıcak temasın sağlanmadığı kaydedildi.

Askeri yetkililer, 20 bin askerle başlatılan operasyonun kısa süreli olacağı ve birliklerin görevi en kısa zamanda yerine getirerek yeniden sınır içine çekileceğini Yılmaz'a aktardılar.

Genelkurmay, PKK'ya bilgi sızdığı nedeniyle Refahyol döneminde operasyonlarla ilgili hükümete gecikmeli ve sınırlı bilgi vermeyi tercih ediyordu. Ancak Genelkurmay, TSK ile ilgili bilgileri, hükümete daha hızlı ve ayrıntılı olarak aktarıyor. Askeri yetkililer, Başbakanlık Konutu'ndaki ‘‘Arz’’ın da bu çerçevede gerçekleştiğini kaydettiler.

Zor Dağı'nda 4 PKK'lı ölü

Iğdır ile Tuzluca İlçesi arasında bulunan Zor Dağı'nda operasyon yapan güvenlik güçleri, önceki gün 18.30 sıralarında bir grup PKK'lı ile karşılaştı. Çıkan çatışmada 4 terörist öldürüldü. Yaralı ele geçirilen 3 terörist Iğdır Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!