PKK mayınına basan eşek yaralandı

Güncelleme Tarihi:

PKK mayınına basan eşek yaralandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2007 15:27

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde araziye döşenen mayının patlaması sonucu 1 eşek yaralandı. Yaralı eşek sahibi tarafından getirildiği evinde İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından tedavi edildi. Eşek sahibi Mikail Duman, 3 katırının çıkan çatışmalar sırasında öldürüldüğünü, şimdi de elindeki tek eşeğinin araziye döşenen mayından yaralandığını söyledi.

Haberin Devamı

Çukurca İlçesi'ne 7 kilometre uzaklıkta bulanan Nergi Pınar Deresi'nde çobanlar tarafından hayvan sürüsünün otlatıldığı araziye daha öncede PKK'lı teröristler tarafından döşenen mayın patladı. Patlama sırasında bir eşeğin ayağı koptu. İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından tedavi edilen eşeğin durumunun iyi olduğu belirtildi. Eşek sahibi Mikail Duman, eşeğinin yaralanmasına üzüldüğünü mayının patlaması sırasında çevrede kimsenin olmamasının sevindirici olduğunu söyledi. Duman, daha önce çıkan çatışmalarda 3 katırını kaybettiğini belirterek şöyle konuştu:

“Benim evim İlçe Jandarmaya yakın olduğu için çatışmada aracım büyük hasar görmüştü. Aracım, kullanılamaz hale gelince bu kez ev işlerim için 2 katır aldım. Katırlar arazide otlanırken, PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada katırlar telef oldu. Çobanlık yaptığım dönemde hayvanları otlatmaya götürdüğüm sırada yine yanımda bulanan katırım mayına bastı ve telef oldu. Geçimimi sağladığım tek eşeğim de mayına bastı. Bu eşeğin yerine bir çobanda mayına basmış olabilirdi. Ancak Allah korumuş. İlçeye yakın yerlere bırakılan mayınların kimin tarafından döşendiğini kimse bilmiyor. Yetkililerden bu mayınların temizlenmesini istiyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!