PKK mayını: 2 şehit daha

Güncelleme Tarihi:

PKK mayını: 2 şehit daha
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2007 00:00

Diyarbakır’ın Dicle İlçesi kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik sürdürülen operasyonlarda, daha önceden döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu, Piyade Tankçı Teğmen Halit Demirörs ve Piyade Uzman Onbaşı Suat Özcan şehit oldu.

Patlamada, 4 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralılar, helikopterlerle Diyarbakır Asker Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Bölgede operasyonlar sürüyor. Şehit Teğmen Demirörs’ün Burdur doğumlu bekar, Uzman Onbaşı Özcan’ın ise Malatya doğumlu, evli ve 2 çocuk babası olduğu bildirildi. 6 yaşında ve 6 aylık iki çocuğu bulunan Suat Özcan, önceki gün eşini arayarak gece girdikleri çatışmadan sağ kurtulması nedeniyle kurban kesmesini istedi. Tülay Özcan, "Eşim ’Dün gece bir çatışmaya girdim. Az daha şehit oluyordum. Bankaya para yatırdım. Gidip parayı çekin bir kurban kesin’ dedikten 5 saat sonra şehit haberini aldık" diye konuştu.

Diyarbakır’ın Lice İlçesi dağlık arazide güvenlik güçleri tarafından yapılan arama faaliyetlerinde Baharlar- Üçdamarlar yol ayrımında terör örgütü PKK’lılar tarafından konulan iki ayrı noktada tuzaklanarak hazırlanmış, 2 patlayıcı madde bulunarak imha edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!