PKK katliamına İçişleri Bakanlığı tazminat ödeyecek

Güncelleme Tarihi:

PKK katliamına İçişleri Bakanlığı tazminat ödeyecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2001 00:00

Haberin Devamı

Erzurum'un Aşkale İlçesi'ne bağlı Tokaç Köyü'nde 13 Temmuz 1998'de PKK'nın yaptığı katliamda hayatını kaybeden 5 kişinin yakınlarının ‘Güvenliği sağlayamadığı’ gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı aleyhine açtığı maddi ve manevi tazminat davaları sonuçlandı. Ölenlerden 3'ünün ailelerinin daha önce açtıkları tazminat davalarını kazanmalarının ardından, diğer 2 köylünün yakını da açtıkları davalarda İçişleri Bakanlığı 8'er milyar 283 milyon lira tazminat ödemeye mahkûm oldu.

Saldırıda ölenlerden Hanifi Polat, Haydar Polat ve Osman Polat'ın aileleri daha önce İçişleri Bakanlığı aleyhine açtıkları tazminat davasında toplam 29 milyar maddi, 17 milyar lira da manevi tazminat almaya hak kazanmışlardı. Bu davanın kazanılmasının ardından hayatlarını kaybeden Nevin Polat (18) ile kardeşi Zafer Polat (17) için Erzurum İdare Mahkemesi'ne açılan dava da geçen günlerde sona erdi. İdare Mahkemesi, kardeşler için İçişleri Bakanlığı'nı 4'er milyar 783 milyon maddi, 3.5 milyar da manevi tazminat ödemeye mahkûm etti.

Davacı avukatı Abubekir Coşkun, ‘‘Geçtiğimiz yıl karara bağlanan üç kişinin davasında kazandığımız tazminatı hálá alamadık. Dosya Danıştay'da bekliyor. Son kararın dosyası da Danıştay'a gitti. Karar geciktikçe tazminat tutarına faiz ekleniyor. Sadece ilk davada kazandığımız toplam 46 milyarlık tazminat şimdi 100 milyar lirayı buldu’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!