Pizza kuryesinden esrar servisi

Güncelleme Tarihi:

Pizza kuryesinden esrar servisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2010 13:47

İSTANBUL'da son 10 günde düzenlenen narkotik operasyonlarında 25 kişi gözaltına alınırken 13 kilo 346 gram kokain, 8 kilo 300 gram afyon sakızı, 628 gram esrar ve 10 bin ecstacy ele geçirildi.

Operasyonda yakalanan motorlu pizza kuryesi Reyhan C'nin “Zeytinli pizza” şifresiyle müşterilere esrar sattığı ortaya çıktı. Müşteri gibi davranıp zeytinli pizza isteyen polis, 40 gram esrar getiren Reyhan C'yi gözaltına aldı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son 10 gün içinde Bayrampaşa, Fatih, Maltepe, Bakırköy, Eyüp, Pendik, Avcılar, Ataşehir, Üsküdar ve Atatürk Havalimanı'nda operasyonlar düzenledi. Baskınlarda aralarında yabancı uyrukların da bulunduğu 25 kişi şüpheli olarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise 10 bin ecstacy hep, 13 kilo 346 gram kokain, 8 kilo 300 gram afyon sakızı ve 628 gram esrar ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre operasyonlardan ikisi Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşti. Narkotik polisi, hareketlerinden şüphelendiği yabancı uyruklu bir yolcuyu durdurdu. Bolivya uyruklu Juan Carlos Hurtado A'nın yapılan sağlık kontrollerinde midesinde uyuşturucu olduğu anlaşıldı. Hastanede uzun süreli bir çalışmanın ardından içinde kokin olduğu belirlenen çok sayıda prezervatife ulaşıldı. Prezervatiflerin içinde 1 kilo 800 gram ağırlığında sıvı kokain olduğu ortaya çıktı.
Yine aynı yerde yapılan başka operasyonda ise durdurulan Fransa uyruklu Pape Youssou Demba N'nin valizinden 10 kilo 500 gram kokain çıktı. Tekstil işiyle uğraşan şüphelinin daha çok para kazanmak için Güney Amerika'dan kendisine verilen kokaini, Türkiye üzerinden uzakdoğu ülkelerine götürmek istediği belirtildi.

Öte yandan Pendik'te düzenlenen operasyonda tanınmış bir pizza şirketinde kurye olarak çalışan Reyhan C., isimli bir kişi yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Narkotik polisi pizza kuryesi Reyhan C'nin esrar sattığı bilgisine ulaştı. Polis, Reyhan C'nin müşterileriyle “zeytinli pizza” şifresiyle irtibat sağladığını da öğrendi. Bunun üzerine müşteri gibi davranarak kuryeyi cep telefonunundan arayan polis, “Zeytinli pizza istiyorum” dedi. Verilen adrese giden Reyhan C., kendisini bekleyen polis tarafından gözaltına alındı. Reyhan C'nin üzerinden 40 gram esrar çıktı.

Ayrıca İran uyruklu 2 kişi afyon sakızı ticaretinden yakalandı. Zanlıların İran'dan bakır süs eşyasının içine saklayarak Türkiye'ye getirdikleri afyon sakızı maddesini Kanada'ya götürmek istediği belirtildi. Yapılan incelemede bakır süs eşyasının içinden 1 kilo 300 gram afyon sakızı çıktı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 25 zanlıdan 21'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!