Piyasaya sahte TL sürüp, döviz almışlar

Güncelleme Tarihi:

Piyasaya sahte TL sürüp, döviz almışlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2010 14:24

ANKARA Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin 5 ilde eş zamanlı gerçekleştirdiği operasyonda, İsdanbul'da sahte banknot basılan bir matbaa ortaya çıkarıldı.

Kurban Bayramı’nı fırsat bilerek sahte paraları piyasaya sürdükleri ve sürmeye hazırlandıkları öne sürülen 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde sahte TL'lerin yanı sıra, sahte TL'leri piyasaya sürerek satın aldıkları belirtilen 362 bin 200 dolar ve bin 400 euro ele geçirildi

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, sahte para basıldığı ve Kurban Bayramı öncesi piyasaya sürüleceği istihbaratını alarak çalışma başlattı. Mali polisin yaptığı çalışmada sahte banknotların İstanbul’da bir matbaada basılarak Ankara’nın da aralarında bulunduğu çeşitli illerde piyasaya sürüldüğü ve bayram öncesi de yüklü miktarda para basıldığını belirlendi. İstihbarat çalışmalarının ardından mali polis, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan izin çerçevesinde İstanbul, Adana, İzmir, Konya ve Ankara’da eş zamanlı operasyon başlattı. Operasyonda Ankara ve Adana’da 1'er, İstanbul’da 7, Konya’da 2 kişi gözaltına alındı.

EVLERİNDE 362 BİN DOLAR BULUNDU

Polis, İstanbul’da sahte banknotları basan matbaayı da ortaya çıkartırken, gözaltına alınan kişilerin gösterdikleri adreslerde yapılan aramalarda gerçek 362 bin 200 dolar, iki 500, iki 200 euro'luk banknot ile 15 sahte 200, 12 sahte 100, 1 sahte 50, 13 sahte 20 liralık banknot, 4 dişili erkekli 1 TL kalıbı, 6 bin 660 3’lü tabaka halinde Atatürk gizli portresi ve emniyet şeridi asılı para kağıdı, 20, 50 ve 100 ibarelerin yazılı bulunduğu filmler, 2 kağıt kesme aleti, 1 sahte nüfus cüzdanı ve 1 hard disk ele geçirildi. Kalpazanlarla birlikte 1 adet tabancanın da ele geçirildiği operasyonda, bazı firmalar tarafından kullanılan çok sayıda sahte yemek fişleri de bulundu. Şüphelilerin ele geçen dövizleri, sahte TL'leri piyasaya sürerek elde ettikleri öne sürüldü.

KURBAN PAZARLARINDA PİYASAYA SÜRECEKLERDİ

Kalpazanların bastıkları ve basacakları sahte banknotları, alışveriş yoğunluğunun bulunduğu kurban pazarlarında piyasaya sürmeyi planladıkları ortaya çıkartıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamaları tamamlanan şüpheliler, ‘sahte para basmak’ ve ‘basılan paraları piyasaya sürmek amacıyla suç örgütü oluşturmak’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!