Piyasalarda yükseliş beklentisi, hedef 52 bin puan

Güncelleme Tarihi:

Piyasalarda yükseliş beklentisi, hedef 52 bin puan
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2007 09:45

Uluslararası piyasalardaki yükselişler iç piyasaya olumlu etkisinin, önümüzdeki haftada sürmesi bekleniyor.

Kapital Yatırım Araştırma Direktör Yardımcısı Gülizar Özdemir Türk, 60. Hükümetin kurulması ve yeni kabinenin açıklanması ve Cumhurbaşkanlığı sorununun çözülmüş olmasını piyasaların olumlu karşıladığını belirtirken, piyasada yaşanan yükselişi etkileyen unsurun ise yurtdışındaki gelişmeler olduğunu söyledi.

Avrupa’da piyasalarda yükselişin sürdüğünü, ABD Başkanı George Bush’un bugün yapması beklenen açıklamasının olumlu algılanması halinde piyasalardaki yükselişin devam edeceği görüşünü aktaran Türk, “Önümüzdeki hafta alımların da devam etmesini bekliyoruz. Yurtdışından olumsuz açıklama gelmezse İMKB’de 52 binleri kırarız. Yukarıya oynanıyor” dedi.

Türk, Ekonomiden Sorumlu Bakanı’nın piyasanın beklentileri dahilinde gerçekleştiğini, olumsuz durumun yaşanmadığını, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Genelkurmay arasında yumuşava havasının da yurtiçindeki sorunların aşıldığını gösterdiğini kaydetti.

TEMKİNLİ OLMAK GEREKİYOR

İktisat Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Murat İman da, Türkiye piyasalarındaki yükselişin tamamen yurtdışının etkisiyle yükselişe geçtiğini belirterek, “Amerika piyasasında dalgalanma devam ediyor, geçmedi. Dikkat edilmesi gereken nokta yurtdışındaki borçlanma faizleri. Piyasalardaki panik geçmiş görünse bile yurtdışı borçlanma faizlerinde henüz düşüş yok” değerlendirmesi yaptı.

Önümüzdeki hafta enflasyonu yakından izlemek gerektiğini dile getiren İman, özellikle kuraklık nedeniyle yaş-sebze-meyve fiyatlarında ve petrolde yükselme yolduğunu vurgulayarak, şu yorumda bulundu:

“Ağustos ayı enflasyonu olmasa bile artık ekim ayından itibaren piyasalarda biraz daha dikkatli olmak gerekir. Döviz kurlarının ne kadar oynak olduğunu görüyoruz. En ufak panikte hızlı hareket edebileceğini görüyoruz. Döviz kuru geçtiğimizde 1.40 kadar yükseldi, satışlar oldu. Bu satışlar kurumsal ve Türk yatırımcılardan geldi. Her ne kadar yurtdışı ve yurtiçinde panik geçse de dikkat edilmesi gerekiyor. Sohbahar ve kış aylarında temkinli olmalı.”

İman, “Yurtdışı piyasalara bakıp, genelde yurtdışı piyasalarda genel de iyimserlik var. En azından rakamlara bakıldığında kötümser bir gelişme görünmüyor. Piyasadaki volalite artmaya başladı ve dikkatli olmak lazım. Temkinli olmayı tavsiye ediyorum. Yurtiçinde de halledilmesi gereken bir takım problemler var, bunların üstesinden geldikten sonra piyasalar için daha rahat konuşabiliriz” diye konuştu.


52 BİNİ GÖRÜRÜZ

Ekinciler Yatırım Selçuk Çekinmez ise, uluslararası piyasalara bağlı yükselişin devam edeceği görüşünü ifade ederken, Bush’un piyasalara ilişkin yapacağı açıklamanın ise olumlu algılandığını söyledi. Konuşmalarda problem yaşanmazsa önümüzdeki hafta Borsa’da pozitif bir açılış görülebileceğini belirten Çekinmez, “Piyasalarda 52 binlere doğru pozitif bir görüntü var” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!