Piyanoya yaslanan perküsyon

Güncelleme Tarihi:

Piyanoya yaslanan perküsyon
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ayşe Tütüncü Piyano ve Perküsyon Grubu'nun İstanbul Caz Festivali kapsamındaki konseri bugün saat 19.30'da başlıyor. AKM Konser Salonu'ndaki konserde piyanist Ayşe Tütüncü'ye klarinet, bas klarinet ve flütte Oğuz Büyükberber, vurmalı çalgılarda Ümit Kıvanç, Saruhan Erim, Serdar Gönenç ve Timuçin Gürer eşlik ediyor. Vokalde yine Saruhan Erim, Serdar Gönenç ve Timuçin Gürer yer alıyor.

Bu yılki Caz Festivali'nin nadir yerli gruplarından olan Ayşe Tütüncü Piyano ve Perküsyon Grubu, Festival'e ilk kez katılıyor. 1995 yılında kurulan gruba sonradan katılan tek eleman Oğuz Büyükberber. Türkiyeli cazseverler grubu çeşitli barlarda yaptıkları enerjik çalışmalardan anımsıyorlar ama topluluğun çekirdeği, 80'lerin iyi gruplarından ‘‘Mozaik’’e dayanıyor.

Klasik müzik eğitimi gören ve 7 yaşında piyano çalmaya başlayan Ayşe Tütüncü, Mozaik grubunun ‘‘Ölümden Önce hayat Vardır’’, ‘‘Ardından’’, ‘‘Çook Alametler Belirdi’’ ve ‘‘Plastik Aşk’’ albümlerine önemli katkılarda bulundu. Mehmet Güreli'nin ‘‘Vapurlar/Blues’’ isimli albümünde yer aldı ve Serdar Ateşer ile birlikte Atıf Yılmaz'ın yönettiği ‘‘Bekle Dedim Gölgeye’’ filminin müziklerini yaptı. Tütüncü'nün 1993'te Bülent Ortaçgil ile gerçekleştirdiği, sözlerini Ümit Kıvanç'ın yazdığı ‘‘Ordaa Bir Şehir Var Uzak’’ isimli bir müzikal çalışması de var.

Repertuvarlarını çeşitlilik ilkesine dayandıran Ayşe Tütüncü Piyano ve Perküsyon Grubu çok farklı bestecilerin eserlerini yorumluyor. Grup; ilgi alanlarına giren isimlerden Chic Corea, Kurt Weill, Carla Bley, Bora Akün, Claude Debussy, Oregon, Prefab Sprout, Night Ark ve Shadowfax'ın eserlerini kendi yorumlarıyla seslendiriyor. Ayrıca Lounge Lizards, Şecaattin Tanyerli, Carla Bley, Jan Garbarek ve Gismonti'nin temaları üzerine yazdıkları kendi çeşitlemeleri ve kolajlarını da çalıyorlar. Grubun gelişimini izleyenler, inanılmaz doğaçlama yeteneklerinden zaten şimdiye kadar çoktan haberdar olmuşlardır, olmayanlara bu akşam AKM'de bulunmalarını öneriyoruz.

Bu arada grubun sevenlerine, çok yakın bir zamanda Ada Müzik etiketiyle ‘‘Çeşitlemler/Variations isimli bir albüm çıkaracaklarını da müjdeleyelim.

Atatürk Kültür Merkezi Konser Salonu-Taksim.

Bilet fiyatı: 3 milyon TL.

Festival biletleri AKM Caz Festivali gişelerinden, Uzelli Şaşkınbakkal, Bakırköy Carousel, Altunizade Capitol ve Etiler Akmerkez alışveriş merkezlerindeki Festival standlarından temin edilebilir

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!