Piyanoda genç bir yetenek

Güncelleme Tarihi:

Piyanoda genç bir yetenek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın düzenlediği 27. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'nde bugün son yılların en yetenekli piyanistlerinden Arcadi Volodos bir resital verecek.

Festival'in ikinci gününde müzikseverler, genç neslin en önemli piyanistlerinden Arcadi Volodos'u, 19.30'da Atatürk Kültür Merkezi Büyük Salon'da dinleyebilecekler. Volodos, resitalinde Schubert'in ‘‘Piyano Sonatı, Sol Majör Op.78’’; Scriarbin'in ‘‘Enigme, Op.52 No.2’’ ve ‘‘Piyano Sonatı No.10, Do Majör Op.70’’; Rahmaninof'un ‘‘Fragman, La Bemol Majör’’; ‘‘Prelüd, Re Minör’’; ‘‘Etüd-Tablo, Do Minör Op.posth’’; ‘‘Etüd-Tablo, Op.33 No.8’’; Liszt'in ‘‘Consolation No.6 Mi Majör’’ ve Liszt/Horowitz'in‘‘ Macar Rapsodisi (Rakoczi Marşı) No.15’’ adlı eserlerini yorumlayacak.

St. Petersburg'da doğan Volodos, St. Petersburg Konservatuarı'nda başladığı eğitimini 1987'de Galina Eguizarova'yla sürdürdü. 1993'te Paris Konservatuarı'nda Jacques Rouvier'yle bir yıl, daha sonra Madrid'de Kraliçe Sofia Yüksek Müzik Okulu'nda Dimitri Başkirov'la çalıştı. İlk konserini 1991'de New York'ta veren genç piyanist, bu konserin ardından ‘‘piyano dáhisi’’ olarak anılmaya başladı. Bugüne kadar Boston Senfoni, Kraliyet Concertgebouw Orkestrası, Varoşva Filarmoni, San Fransisco Senfoni, Chicago Senfoni gibi dünya çapında ünlü orkestralarla Avrupa ve ABD'de konserler veren ve turnelere çıkan Volodos, Amsterdam Concertgebouw'daki Usta Piyanistler serisinde yer aldı.

Resitallerinin yanı sıra Sony Classical için kaydettiği ilk CD'siyle 1997 ve 1998'de pek çok ödül kazanan ünlü piyanist, Carnegie Hall'da canlı kaydettiği ikinci CD'sini 1999 başında çıkardı.

Kısa zamanda bu kadar önemli bir başarı elde etmesini yavaş yavaş ve sabırla çalışmasına ve kararlılığına bağlayan Arcadi Volodos, yorumlayacağı bestecinin bütün eserlerini incelediğini söylüyor: ‘‘Resitalimde Rahmaninof çalacaksam, sadece bütün piyano eserlerini değil, şarkılarını ve senfonilerini de öğreniyorum. Kimin olursa olsun, bir parçayı dinleyicilerime çalmadan önce bestecisinin bütün eserlerini öğrenmeliyim,’’ diyor.

Yakın gelecekte ABD ve Avrupa'yı kapsayan büyük bir turneye çıkacak olan bu parlak piyanistten Schubert, Rahmaninof ve Liszt dinleme fırsatını kaçırmayın.

Bilet fiyatları: 6 milyon, 5 milyon, 4 milyon, 3 milyon TL. Öğrenciler ve 65 yaş üstü müzikseverler için % 25 indirim uygulanacak.

Biletler AKM gişeleri (0212-292 08 45 ve 292 08 46), Uzelli (Şaşkınbakkal), Carousel (Bakırköy), Capitol (Altunizade) alışveriş merkezlerinden temin edilebilir. Ayrıca İnternet üzerinden Superonline'ın www.shop.superonline.com adresinden de satış yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!