Piyano ustaları İstanbul’da buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Piyano ustaları İstanbul’da buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Cemal Reşit Rey Piyano Festivali bugün başlıyor. Beş ayrı ülkeden dünyaca ünlü piyanistlerin katılacağı festival, 12 Aralık'a kadar sürecek.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki festivalin açılış konserini, bu akşam saat 19.30'da İdil Biret verecek. Biret'e, şef Fahrettin Kerimov yönetimindeki Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası eşlik edecek.

Festivalin yarınki konuğu Lübnan asıllı piyanist Abdel Rahman El Bacha.

Müzikseverler 9 Aralık'ta Avrupa'nın saygın müzik ödüllerinden Grand Prix de Concourts International'ın sahibi Philippe Collard'ı dinleme olanağı bulacak.

Dünyanın önemli yorumcularından Vladimir Ovchinnikov'un resitali 10 Aralık'ta. Müzik eleştirmenleri sanatçıyı, ‘‘çağımızın yaşayan en büyük piyanistlerinden biri’’ olarak nitelendiriyor.

Perşembe akşamki resitalin konuğu ise Türk klasik müzik dinleyicisinin, albümleriyle yakından tanıdığı bir sanatçı. Japon piyanist Noriko Ogawa.

KAPANIŞ GENÇLERDEN

3. Uluslararası Cemal Reşit Rey Piyano Festivali'nin, 12 Aralık'taki kapanış gecesinde ise iki konser var. Bunlardan ilki, 15.30'da başlıyor. İki genç sanatçı Elif Önal ve Özgür Tuncer, Genç Yetenekler Dizisi kapsamında müzikseverlerle birlikte olacak.

Daha sonra, iki ünlü besteci Bela Bartok ve Zoltan Kodaly'nin yaşayan tek öğrencisi olan György Sandor bir resital verecek. Sanatçının, İstanbullu müzikseverlere sunacağı program, Bartok, Schumann ve Liszt'in eserlerinden oluşuyor.

Festivalin, kapanış gecesi hariç tüm resitalleri saat 19.30'da başlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!