Piyanist Kosal sol anahtarıyla uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Piyanist Kosal sol anahtarıyla uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2001 00:00


Sefa ÖZKAYA / İSTANBUL
Haberin Devamı

Almanya'da beyin tümörü tedavisi gördüğü Münih Üniversitesi Kliniği'nde 3 Haziran'da 44 yaşında hayata veda eden ünlü piyanist Vedat Kosal, dün toprağa verildi. Kosal için Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan piyanist arkadaşı Aydın Karlıbel, ‘‘O artık meleklere resital verecek’’ dedi.

Karlıbel, ilk müzik derslerini Cemal Reşit Rey'den alan ve 1982'den beri Almanya'da müzik yaşamını sürdüren Koşal için ‘‘Vedat'ın adı müzik tarihimizde her zaman altın harflerle anılacak. Richard Wagner'in dediği gibi, ‘bir gün o gökyüzünde büyük bestecilerin ve meleklerin önünde resital verecektir'’’ dedi. AKM’deki törene Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Kültür Bakanı İstemihan Talay başsağlığı mesajları yolladı.

Sahneden arkadaşlarının alkışları arasında indirilen Kosal'ın naaşı Teşvikiye Camii'ne götürüldü. Burada başsağlığı dileklerini kabul eden ve ayakta durmakta güçlük çeken Kosal'ın annesi Renin Kosal'ı, ünlü piyanistin meslektaşları teselli etti. Renin Kosal, oğlunun tabutunun önüne, üzerinde kırmızı karanfillerden sol anahtarı bulunan bir çelenk bıraktı.

Törene, Dışişleri Bakanı İsmail Cem, ikiz piyanistler Güher-Sühel Pekinel ve Almanya Başkonsolosluğu çelenk gönderdi. Osmanlı Sultanları'nın bestelerini de seslendiren Vedat Kosal'ın cenazesine, Osmanlı Hanedanı'nın son temsilcilerinden Kenize Murad da çiçek gönderenler arasındaydı. Kosal'ın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!