Pitbull, Fransa'da yasaklandı

Güncelleme Tarihi:

Pitbull, Fransada yasaklandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Saldırı köpekleri ‘‘Pitbull’’lar, Fransa'da yasaklandı. Birçok kişiye saldırarak sakatlanmasına neden olan Pitbull'ları besleyenler ağır para cezalarına çarptırılacak.

FRANSA'da insanlar için son derece tehlikeli olan Pitbull köpekleri kanunla yasaklandı. Resmi gazetede yayımlanan kanunla bugünden itibaren yasaklanan Pitbull'lar, birçok kişiye saldırarak sakatlanmasına neden oldu. Pitbull'lar, saldırganlıkları nedeniyle İngiltere, Norveç'in de aralarında olduğu birçok ülkede uzun süredir yasak.

Saldırı olaylarının artmasıyla, bir genelge yayınlanarak bu cins köpekleri olanların veterinere kayıt ettirirek kısırlaştırılması istenmişti. Uyarılara rağmen Pitbull köpekleri birçok kişiye saldırarak yaraladı. Pitbull sahiplerine tanınan bir yıllık sürede veterinerlere çok az sayıda köpek sahibi başvurdu.

Resmi gazetede yayımlanan yasaklamaya uymayanların ağır cezalara çarptırılacağı ve bundan böyle ağızları kapalı bile olsa bu köpeklerle gezenlerin şiddetli cezalara çarptırılacağı belirtildi.

Veterinerler Birliği'nden yapılan açıklamada Pitbull köpeği sahiplerinin uyarı genelgesine aldırmadıkları ve halen Fransa'da 70 bine yakın Pitbul olduğu vurgulandı. Açıklamada yasaklama kanunun resmi gazetede yayınlanmasıyla artık bu cins köpeklerin kanun dışı sayıldığı ve Pitbull'larla görülenlerin polise ihbar edilmeleri istendi.

Paris Emniyet Müdürlüğü amirlerinden Marc Forest, polislere bundan böyle Pitbull sahiplerine ceza yazma ve gerekirse tutuklama yetkisi verildiğini söyledi.

O bir turizm elçisi

BİR ülkeye turist çekmenin yolu tanıtımdan geçiyor; bu bilinen bir gerçek. En zengin turizm ülkeleri bile tanıtım çalışmalarından geri kalmıyorlar. Bunlardan biri de Yeni Zelanda. Turist sayısı

her yıl artan Yeni Zelanda'nın en gözde turizm elçisi ise bir köpek. Adı, Spinnaker. Bir Avustralya teriyeri olan

Spinnaker, tam bir sörf ustası. Altı yıldır sörfle uğraşan Spinnaker'in ünü öyle bir yayılmış ki her yıl yüzlerce turist sırf bu hünerli köpeği görmek için Auckland Kenti'nin 270 kilometre kadar kuzeyindeki Bay of Islands kıyılarına akın ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!