Pitbull çetesine 11 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Pitbull çetesine 11 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2008 18:00

Bursa'da, tecavüz ettikleri genç kızları kamera görüntüleriyle tehdit ederek fuhşa zorladıkları, ayrıca tehdit, kasten yaralama ve gasp olaylarına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 11 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesine bağlı Görükle beldesinde suç örgütü kurarak, nitelikli tehdit, kasten yaralama, cinsel saldırı ve nitelikli yağma suçlarını işledikleri gerekçesiyle jandarma ekiplerince yakalanan Mustafa D, Samet V, Meti G, Rüya Ş, Alkin İ, Mehmet Ö, Yıldıray D, Hüseyin H, Mustafa Ü, Saffet A ve Reyhan K, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

OLAY

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Görükle beldesinde bazı kişilerin suç örgütü kurarak, nitelikli tehdit, kasten yaralama, cinsel saldırı ve nitelikli yağma suçlarını işlediklerine ilişkin istihbaratı üzerine zanlıları 25 Temmuzdan bu yana takibe almıştı.

Yarısı fuhuş ve tecavüzden olmak üzere 20'nin üzerinde mağdurun ifadesine başvuran ekipler, bazı örgüt üyelerinin, evlerine götürdükleri genç kızlara tecavüz ettikleri, bu sırada görüntülerini kameraya aldıkları kızlara, “CD'leri ailesine göndermekle tehdit ederek” fuhuş yaptırdıkları saptanmıştı. Örgüt üyelerinin, çeşitli gasp ve bıçakla yaralama olaylarının da zanlıları olduğu belirlenmişti.

Jandarma ekiplerince 20 Ekim Pazartesi günü 14 ayrı eve eş zamanlı düzenlenen operasyonda, çete lideri olduğu iddia edilen “Çakal” lakaplı Mustafa D'nin de aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alınmıştı.

Zanlıların, barakalarda yetiştirdikleri “Pitbull” cinsi 5 köpeği de tehdit unsuru olarak kullandıkları anlaşılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!