Piştiği zamanı bildiren yumurta

Güncelleme Tarihi:

Piştiği zamanı bildiren yumurta
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2006 13:13

GIDA mühendisleri insanlara yüz yıllardır kahvaltılarda sürpriz yaşatan haşlanmış yumurtanın ayar sorununa ‘devrimsel’ bir çözüm buldu.

‘Thermochromic’ adı verilen teknoloji sayesinde yumurta haşlanmaya başladıktan 3 dakika sonra kabuğunda içinde mürekkep olan bir kum saati beliriyor. Bu az pişmiş yumurta sevenler için "İşlem tamam" demek oluyor. 4 dakika sonra logonun içindeki mürekkep biraz daha koyulaştığında ise bu ‘orta derecede pişmiş yumurta’ anlamına geliyor. 7 dakika sonra mürekkepli logo iyice koyulaşıyor ve bu ‘katı pişmiş yumurtanız hazır’ olarak yorumlanıyor.

Isıya duyarlı logoyu geliştiren B&H Colour Change adlı firmanın yetkilisi Gilly Beamont, yüzyıllardır insanların kahvaltıda huzurunu kaçıran bir sorunu çözdükleri için çok heyecanlı olduklarını söyledi.

3 farklı kartonda üretilen yumurtalar kısa bir süre sonra İngiltere’de satışa sunulmaya başlanacak.

PERFEGG İLE RAFADAN YUMURTA

Brunel Üniversitesi’nden 22 yaşındaki Ben Harris de bir ısı sabitleyicisi geliştirerek az pişmiş yumurta hazırlama sorununa çare bulmuş. PerfEGG adlı cihazı yumurtanın kaynama noktasın gelerek katılaşmasına izin vermiyor ve ideal bir rafadan yumurta ortaya çıkıyor.

‘YEMEĞİ KONTROL ET’ DİYEN FIRIN ELDİVENLERİ

Örnek olarak çok gelişmiş fırın eldivenleri ev kadınlarını fırının içine ellerini uzatacakları zaman kaç derece Bilim adamlarının geleceğin mutfağını şekillendiren buluşları sadece bununla sınırlı değil. olduğunu göstererek uyarıyor. Eldivenler ayrıca sesli olarak ev kadınlarına yemeği kontrol etmeleri için uyarıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!