Pişmanlık tasarısında görüş ayrılığı yok

Güncelleme Tarihi:

Pişmanlık tasarısında görüş ayrılığı yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu, öncelikli 24 yasa tasarısını Meclis'e sevketti. Ecevit, geri çekilen pişmanlık yasa tasarısında görüş ayrılığı olmadığını özellikle vurguladı.

Bakanlar Kurulu, organize suçlarla mücadele başta olmak üzere öncelikli 24 yasa tasarısını TBMM'ye gönderirken, dünkü toplantıda memur maaş zam oranları gündeme gelmedi. Kurul, küçük çiftçiyi destekleyici de bir karar aldı. Bu karara göre kira veya başka şekilde bir tarım arazisini kullanan çiftçiler, bu arazileri rayiç bedel üzerinden taksitle satın alabilecekler.

24 TASARI, MECLİS'E

Bakanlar Kurulu, dün saat 10.00'da Başbakan Bülent Ecevit başkanlığında toplandı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıdan sonra, organize suçlarla ilgili yasa tasarısı başta olmak üzere ağırlığını insan haklarının oluşturduğu 24 yasa tasarısı TBMM'ye sevkedildi.

Terör veya terörle mücadele sırasında doğan zararların karşılanmasına ilişkin yasa tasarısı, maliyet sorunu nedeniyle alt komisyona bırakıldı. İnsan haklarından sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali İrtemçelik başkanlığında Maliye, Hazine, Dışişleri, Adalet, İçişleri ve Milli Savunma Bakanları'ndan bir komisyon oluşturuldu.

Pişmanlık Yasası'nın da gündeme geldiği toplantıda Ecevit, yasa tasarısının neden TBMM'den geri çekildiğini anlattı. Ecevit, yasanın geri çekilmesinin ardında, MHP ile DSP arasındaki görüş ayrılığının yatmadığını söylerken, MHP lideri Devlet Bahçeli bu sözleri onayladı.

Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler Burkina Faso'da katıldığı 26'ncı İslam Konferansı hakkında bilgi sundu. Konferansta, Kıbrıs konusundaki görüşmelerin eşit statüdeki iki taraf arasında gerçekleştirilmesi ve konfederasyon önerisinin en gerçekçi uluslararası öneri olarak saptanması kabine üyelerinde memnuniyet yarattı.

GÜMRÜK BİRLİĞİ’NE İNCELEME

Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu'nun Bosna ile ilgili izlenimlerini anlattığı toplantıda, Gümrük Birliği nedeniyle AB tarafından finanse edilen proje ihalelerine Türkiye'nin katılamaması konusu görüşüldü. Öncelikle Kosova'da bu sorunun çözümüne ilişkin önlemler alınması gerektiği görüşünde birleşilirken, Somuncuoğlu Gümrük Birliği maddelerinin tekrar gözden geçirilmesini önerdi. Ecevit ise Dışişleri ve ilgili bakanlardan bu konuda çalışma yapmalarını istedi.

TERÖR KONUŞULDU

İçişleri Bakanı Saadettin Tantan ise önceki gün Avcılar'da meydana gelen patlamayla ilgili bilgi sundu.

Bu arada Başbakan Ecevit Bakanlar Kurulu'na girmeden önce IMF belgesinin bir bürokrat tarafından sızdırıldığı ve borsanın bu nedenle düşüşe geçtiği iddialarına, ‘‘Düşüş daha çok konsolidasyon sözcüğünden, yanlış anlamadan kaynaklanıyor’’ sözleriyle yanıt verdi.

KONSOLİDASYON MESELESİ

Ecevit, şöyle konuştu:

‘‘Konsolidasyon sözünün Cotterelli'nin ağzından çıktığını duyduğum an ‘Eyvah. Bu borsayı çok olumsuz etkileyecek' dedim. Borsada işlem yapanların, konsolidasyon sözcüğünün, borç konsolidasyonu değil, mali konsolidasyon anlamında kullanıldığını bilmeleri gerekirdi. Ben, o konuda deneyimim olmadığı halde bu sözcüğün ne amaçla kullanıldığını tahmin edebilmiştim. Burada bir kasıt olduğu düşüncesinde değilim. Hele çevirmenleri kesinlikle hatalı bulmuş değilim.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!