Pişman olmuş bir geçmişim yok

Güncelleme Tarihi:

Pişman olmuş bir geçmişim yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2016 22:48

15 Temmuz darbe girişimine yönelik kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nun AK Partili Başkanı Reşat Petek, muhalefetten kendisine yöneltilen, “FETÖ ile ilgisinin derecesi araştırılması, kendisi soruşturulması gereken kişi” eleştirilerini yanıtladı.

Haberin Devamı

Petek, “Eski konuşmalarımda dahi doğrudan Fetullah Gülen’e övgü niteliğinde, onların çalışmalarına iştirak edip sonradan dönmüş, pişman olmuş hiçbir geçmişim olmadığı için rahatım” dedi. Petek, Meclis’te bir grup gazeteciye şunları söyledi:

İDDİALAR BULANIK PROPAGANDA
“2008’de Fetullah Gülen’e Nuh Mete Yüksel tarafından açılan davadaki beraat kararı kesinleşince emekli başsavcı sıfatımla ‘ne diyorsun’ diye sordular, ben de ‘Yargıtay Ceza Genel Kurulu son mercidir, bir kararı onamışsa aynı eylemden dolayı yeniden soruşturma yapılamaz’ diyorum; bunu bugün de söylerim, hukuki yorumdur. Buradan çıkarım yapıyorlar. 17 Aralık’tan 3 gün sonra, ‘Bu, uluslararası odakların desteklediği, yargıyı da alet olarak kullandıkları bir darbe girişimidir’ dedim. ‘Paralel devlet yapılanması’ ifadesini de kullandım. 7 Şubat krizinden sonra çok daha nettir. Ergenekon ve Balyoz davalarının başlangıcında nasıl o gün Başbakanımız, Türk siyasetinin vesayeten kurtarılması için önemli davalar olarak gördüyse ben de benzer yorumlar yaptım.”  

BAKMADAN GEÇME!