Piraziz köyüne

Güncelleme Tarihi:

Piraziz köyüne
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2001 15:29

Giresun'un Piraziz ilçesi Gökçeali Köyünde yaşayanlar, hem yeni bir okula kavuştu, hem de 'uzaktan eğitim' modeliyle tanıştı. Bahçeşehir ve Uğur Eğitim Kurumları sahibi Enver Yücel'in köyüne yaptırdığı okulda Prof. Dr. İlhan Özay'ın verdiği 'Vatandaşlık' dersini izleyen köylüler, çocuklarıyla aynı çatı altında eğitilmenin keyfini yaşıyorlar.

Kolej görünümündeki okulda haftada birkaç kez yapılacak uzaktan eğitimle köyün kadınları gebelik, kadın hastalıkları, çocuk hastalıkları, erkekleri de vatandaşlık bilgisi gibi birçok konuda üniversite hocaları tarafından bilgilendirilecek.

24 kişilik sınıfları, bilgisayar ve fen laboratuvarı ve çok amaçlı spor salonu bulunan, kolej görünümündeki okulu yaptıran Enver Yücel, okulu milli eğitime bağışladığını, ancak tüm temizlik ve diğer giderlerinin kendisi tarafından yaptırılacağını söyledi.

Yücel, ‘‘Doğduğum, yaşadığım köyüme hizmet etmek istiyorum. Tüm işadamlarına da aynı çağrıda bulunuyorum. Herkes doğduğu yere eğitim hizmeti onu veremiyorsa sağlık hizmeti götürsün. Ticaretle uğraşanlar işyeri açsın. Köylerimizi kalkındıralım‘‘ dedi.

İstanbul'dan yaklaşık bin kişinin katıldığı ilköğretim okulunun açılışına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Ulaştırma eski Bakanı Yaşar Topçu, milletvekili Aydın Ayaydın, işadamı ve politikacı Orhan Keçeli, İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hikmet Yıldırım, ünlü yönetmen Sinan Çetin katıldı.

Köylülerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Sinan Çetin, çocukluğunda her sınıf geçtiğinde bisiklet alınacağı söylendiğini belirterek, ‘‘Bana hiçbir zaman bisiklet alınmadı. Ama, ben sizlere bisiklet getirdim. Başarılı olan her çocuğa bir bisiklet armağan ediyorum’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!