Pippa Bacca'nın başına gelenlerden ürktüler

Güncelleme Tarihi:

Pippa Baccanın başına gelenlerden ürktüler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2008 15:20

BATMAN'da ‘AB Gençlik-Kültür Değişim Projesi' kapsamına Türkiye'ye davet edilen 5 İtalyan'dan 2'si kadın 3 kişinin performans sanatçısı ‘Pippa Bacca olayı'ndan etkilenerek gelmediği belirtildi.

Kocaeli'nin Gebze İlçesi yakınlarında tecavüz edilip, öldürülen ‘Pippa Bacca’ adıyla tanınan İtalyan performans sanatçısı Giuseppina Pasgualino di Marineo olayı Türkiye'ye bazı projeler için davet edilen İtalyan konukları da etkiledi. ‘AB Gençlik Kültür Değişim Projesi' kapsamında Batman Gençlik Evi tarafından davet edilen 5 İtalyan'dan 2'si Batman'a geldi. İtalyanlar'ın, terör olaylarının görüldüğü ülkelere gitmek istemediğini belirten turizmci Roberto Masullo ve Domenico Qsathroman, Batman'da konuk edildikleri otelde eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi. Pippa Bacca'nın başına gelenlerin kendilerini sarstığını kaydeden İtalyanlı turizmcilerden Musollo şöyle dedi:
“Üç arkadaşımız bizimle birlikte Türkiye'ye gelmek istemedi. Bu tür olaylar dünyanın her yerinde yaşanabiliyor. Biz, burayı gördükten sonra Türkiye'nin yaşanabilecek bir ülke olduğunu fark ettik. Otostopla yolculuk yapmak başlı başına sorun. Türkiye'de rahatız, fakat Bacca'nın vahşice ölümü birçok İtalyanlıyı sarstı. Türkiye'deki projelere birçok kişi gelmekten artık ürküyor.”

İtalyan'ın Napoli kentinde yaşadıklarını belirten iki turizmciden Domenico Qsathroman sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizler tedirgin bir toplumuz. Bacca olayından sonra İtalyanlı kızların Türkiye'ye eskisi gibi gelmesi biraz zor. Bakın, heyetimizde yer alan 2'si kız 3 arkadaşımız gelmek istemedi. Oysa, olay öncesinden Türkiye'ye gelmeyi iple çekiyorlardı. Oturduğumuz Napoli'de bazen olaylar yaşanabiliyor. Fakat bu korkunç olay, ister istemez bir kesimi kaygılandırıyor. Ülkeler arasındaki kültür ağırlıklı projeler, iki topluluğu bir birine yakınlaştırır. Uzaklaştırmaz. Tek şey bu olayların önüne geçmek. Birlikte hareket ederek, bu olaylara ‘dur’ dememiz gerek. Bacca’nın yaşadığı olaylar, Napoli’de de başka bir yerde de yaşanabilirdi.”

İstanbul ve Türkiye bayraklı tişörtleri üzerlerinden çıkarmayan İtalyanlı iki turizmci, Batman'da gördükleri ilgiye teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!