Picasso ve Matisse kadınlarıyla İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Picasso ve Matisse kadınlarıyla İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Çağımızın en büyük sanatçılarından Picasso ve Matisse'in eserleri 12-27 Kasım tarihleri arasında İstanbul'a geliyor. Gül Coşkun'un düzenlediği ''Picasso'nun Modelleri'' ile şimdiye kadar ilk kez işlenen ''Matisse ve Odalıkları'' Maçka Antik Palace'da sergilenecek.

Ölümsüzleştirdiği kadınları sanatında önemli bir yer tutan Picasso'nun bu sergisi, 70 senelik grafik hayatının mavi ve pembe döneminde yarattığı seyahat eden sirk cambazlarının bohem ve fakir hayatını dile getiren Saltimbanques serisinden Tete de Femme de Profil ve genç sevgilisi Marie-Therese Walter ile birlikte yaşadığı dönemlerin ünlü Vollard Serisi'nden çarpıcı örnekleri içeriyor.

''Matisse ve Odalıkları'', 20'nci yüzyılın oryantalisti olarak tanınan Henri Matisse'in özel koleksiyonundan kaynaklanan 'Manolyalı Odalık', 'Peçeli Odalık' gibi gözde oryantalist eserleri içeriyor. Osmanlı hareminin büyüsüne kapılıp 1920 yıllarında Fransa'nın güneyinde Nice şehrindeki dairesinin bir köşesini Türk divanları, dekoratif objeler ile süsleyip, hayali bir harem yaratan Matisse'in saray duvarları ardında hareme kaçamak bakışının esin kaynağı, 1716 yılında sefir eşi olarak İstanbul'a gelen Lady Wortley-Montagu'nun anlattıkları.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!