Peugeot aslanları 2000 yılına hazır

Güncelleme Tarihi:

Peugeot aslanları 2000 yılına hazır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Peugeot, Auto Show'99'da Fransa'da yılın otomobili seçilen 206'nın yeni versiyonları ve konsept modeli Escapade'nin yanı sıra, yeni 607, 106 Quicksilver, 2000 model 306, 406 modelleri ve Peugeot’nun Partner'i sergiliyor. Peugeot yeni modellerini Meltem Cumbul tanıtacak. Cumbul, trapez ve dansçılarla gerçekleştireceği nefes kesen show'u ile ziyaretçileri karşılamaya hazırlanıyor.

BU yıl Peugeot standının yıldızı, 2000 yılı Mart ayından itibaren Türkiye'de satışına başlanacak 607 olacak. Uzun ve ince silüetinde eğimli ve düz çizgileriyle cesur ve çekici bir görünüm sergileyen 607, ikisi 4 silindirli, 2.2 litre ve 2496 cc'lik bir V6 olmak üzere üç yeni motor seçeneği ile sunuluyor. 607, donanımında yer alan iddialı sistemleri ile güvenliğede büyük önem verdiğini kanıtlıyor.

Uzunluğu 4.87, genişliği 1.83, yüksekliği 1.46 ve aks mesafesi 2.8 metre olan dört kapılı sedan formundaki 607, yerini aldığı 605'ten 11 cm. daha uzun. Güvenliğe büyük önem verilen 607'de iki yüksek kapasiteli ön hava yastığı, ön yolculara göğüs koruması sağlamak amacıyla iki yan hava yastığı ve ön ve arka yolculara kafa koruması sağlamak amacıyla da şişebilir yan perdeler de bulunuyor.

Bunun dışında güvenlik konusunda iddialı sistemlerle donatılan 607'de sürücünün ani hız düşüklüğünde fren pedalına basmasıyla birlikte otomobilin beyni, ayağın pedala bastığı andaki hız ve uygulanan fren basıncı arasındaki uyumsuzluğu derhal analize ederek Brembo frenler üzerendeki basıncı arttırıyor ve diğer sürücüleri olası bir tehlikeye karşı uyarmak için otomatik olarak dörtlü flaşörleri yakıyor.

Maksimum bir fren yapmak için ise acil durumlarda fren düzeninin basıncını yükselten mekanik sistem sayesinde ABS sistemi daha kolay ve hızlı olarak devreye giriyor.

607'nin konfora yönelik donanımları arasında ise sürücü ve yolcu için ayrı ayrı ayarlanabilen ve istendiğinde torpido gözünü soğutabilen otomatik klima, elektrikli arka güneşlik, iç mekandaki ısı artışını sınırlandıran ısı yansıtmalı ön cam, kusursuz bir bir akustik konfor elde edilmesini sağlayan kalın laminat camlar ve üç kat izolasyonlu kapılar, sesi hıza göre ayarlanabilen ve telefon entegre edebilen 6 CD'li müzik sistemi ve yağmur hızına duyarlı silecekler yer alıyor.

KEYİFLİ KONSEPT

1998 yılında ilk kez Fransa Otomobil Fuarı'nda sergilenen ve büyük beğeni kazanan 206 Escapade, Auto Show'99'da en çok konuşulan otomobillerden biri olacak.

‘‘Konsept’’ olarak üretilen 206 Escapade, 3 kapılı break formunda tasarlandı. Geniş iç mekanı ile bir aile otomobili olarak tasarlanan Escapade, dinamik karekteri ile şehirde, modüler ve yüksek yapısı ile de kırda zevkle sürülebilecek bir araç.

Ön görünümü ve farları ile 206'yı hatırlatan model, arka yer alan stepne yeri ile de dikkat çekiyor. Keyif otomobili fikrini belirginleştirmek amacıyla iç mekan geniş bir şekilde cam olarak tasarlanan Escapade'nin şekli tamamlayan açılır tavan ile birleşiyor. Bu dört noktadan sabitlenmiş açılır tavan, yan barlar arasından kayarak dışarıya doğru açılmaktadır.

206 Escapade, dış hatlarında metalik açık gri rengi ve Michelin lastikleri, iç mekanda ise bej renginin farklı tonları, metalik görünümdeki hoparlör delikleri, klima, kapı kolları ve vites topuzu, deri ve Alcantara olarak tasarlanan döşemeleri ile ortaya çıkıyor.

106 QUİCKSİLVER

Fuarda, Peugeot'un surf, windsurf, snowboard sporlarının özel ismi Quiksilver ile ortak çalışmalarının ürünü olan 106 Quicksilver'de yerini alıyor. 3 kapı spor versiyonu ve Quartz Gri rengi ile tamamen özel olarak üretilen 106 Quicksilver estetik çekiciliği yanında,hidrolik direksiyon, elekto Immobilizer, sürücü hava yastığı, elektrikli kapı camları, radyo kasetçalar ile yüksek güvenlik ve konfor özelliklerine sahip.

Fuarda Peugot ayrıca yenilen 106, 306 ve 406 modelleriyle de göz dolduruyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!