Petrolcülerin tahmini Kerry'den yana

Güncelleme Tarihi:

Petrolcülerin tahmini Kerryden yana
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2004 12:08

ABD'de yarın yapılacak başkanlık seçimi öncesi kampanyanın son gününde Cumhuriyetçi Başkan George W. Bush ve Demokrat Parti'nin adayı senatör John Kerry, çok sayıda kararsız eyalette ardı ardına mitingler düzenlediler.

Haberin Devamı

Uçağıyla bir günde binlerce kilometrelik mesafe kateden Bush, arka arkaya Ohio, Pennsylvania, Wisconsin, Iowa ve New Mexico eyaletlerinde düzenlenen toplantılara katıldı. Bush, kampanyanın son akşamı, çiftliğinin bulunduğu Texas eyaletinde bir mitingde konuşacak.

Demokrat Kerry de, son gününü Florida, Wisconsin, Michigan ve Ohio eyaletlerinde düzenlenen toplantılarda geçirdi.

İki başkan adayının, kampanyanın son günü ziyaret ettiği bu eyaletler, ABD seçiminin sonucunu belirleyecek kararsız eyaletlerin en önemlileri olarak görülüyor.

Bush, yarın Texas'ta oy kullandıktan sonra başkent Washington'a geçerek seçim sonuçlarını Beyaz Saray'da izleyecek.

Kerry ise, eşinin Pennsylvania'da oyunu kullanmasının ardından evinin bulunduğu Massachusetts eyaletinin Boston kentinde bu defa kendisi oy verecek ve seçim sonuçlarını bekleyecek.

Haberin Devamı

PETROLCÜLERİN TAHMİNİ KERRY'DEN YANA

Öte yandan, ABD'de petrol ticaretiyle uğraşan çevrelerin, seçimi Kerry'nin kazanacağı yönünde bahse girmesi, petrol fiyatlarında düşme sağladı. Geçen hafta 55 dolara ulaşan bir varil petrolün fiyatı, bugün 50 doların altına indi.

Kerry'nin ABD başkanı seçilmesi durumunda dünyada siyasi gerginliklerin azalacağı, bunun da petrol fiyatlarını düşüreceği spekülasyonları yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!