Pesimist ne demek? Pesimizm nedir?

Güncelleme Tarihi:

Pesimist ne demek Pesimizm nedir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2020 16:46

Pesimist bir davranışın genel anlamında kullanılan, sıfat türüdür. Pesimist demek genellikle yaşadığı olaylarda ve hayatı içerisinde gidişata kötümser olarak bakan kişi anlamında kullanılır. İşte pesimist kelimesi hakkında merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

Kötümser olarak açıklanan Pesimist kelimesi, bir kişiyi nitelendirdiğinde bu isimle kullanılmaktadır.

Pesimist Ne Demek?

Pesimist kelimesi, karamsar ve kötümser anlamında kullanılır. Genellikle kişiler için kullanılan bu kelime, bir kimsenin olaylar karşısındaki hal ve tavrını belirtmek için söylenir. Kişinin hayata bakış açısının ne kadar kötü, karamsar ve sıkıcı olduğunu anlatmak amacıyla kelimenin kullanımı tercih edilir.

Pesimist Nedir?

Pesimist, TDK ve diğer sözlüklere göre anlam olarak optimist karşıtı olarak açıklanmıştır. Yani Pesimist demek kötümser, karamsar ve bedbin anlamında kullanılır. Kişilerin bakış açısını belirtmek için bu kelime tercih edilmektedir. Örnek vermek gerekirse; "Hayata karşı çok pesimist davranıyorsun"
Bu örnekte olduğu gibi kişinin bakış açısının ne denli kötümser, bedbin ve karamsar olduğu kelime olarak vurgulanır.

Pesimist kelimesi dilimize Fransızcadan geçmiş ve dilimizde anlamını bulmuş bir kelimedir. Dilimizde genellikle bu kelime sıfat olarak kullanılmaktadır.

Pesimizim Nedir?

Pesimizim kelimesinin sözlük anlamı karamsarlık ve kötümserlik olarak açıklanmıştır. Optimizmin zıt anlamlısı olarak pesimizim kelimesi kullanılır. Karamsarlığı ve kötümserliği, hayata karşı olumsuz bakış açısını anlatan bir kelimedir. Pesimizm kabul eden kişiler genellikle hayata karşı isteksiz ve kötümser bakan kişilerdir. TDK'ya göre bu kelimenin anlamı kötümserliği kabul eden ve karamsarlık olarak açıklanmıştır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!